spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Dictaturã la Directia Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor din Bârlad

- Advertisement -

INCREDIBIL DAR ADEVÃRAT Angajatii Directiei pentru Adminsitrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, apartinând Primãriei din localitate, s-au trezit cu o „directivã” absolut aberantã, emisã de seful acestui serviciu, Vasile Ciochinã: nu mai au voie sã utilizeze telefoanele personale în timpul programului de lucru, altfel riscã 10% tãiere din salariu sau chiar desfacerea contractului de muncã. Oamenii s-au revoltat si apeleazã la mass-media pentru a atrage atentia autoritãtilor cã li se încalcã drepturile. De cealaltã parte, Vasile Ciochinã precizeazã cã bârlãdenii au reclamat de foarte multe ori cã salariatii de la barierele din piatã vorbesc la telefon si nu sunt atenti la cei care intrã si ies din piatã, astfel cã se creazã sincope si neplãceri pentru oameni. „Sã fie interzis la cei de la bariere, dar de ce si la cei de la cimitir sau piatã??”, a spus unul dintre nemultumiti.

În cadrul DAPPC Bârlad, mai precis la piatã, cimitir si parcãrile din cadrul Primãriei Bârlad – cele din piatã în special, stã sã izbucneascã un scandal între conducerea acestui serviciu si salariati. Asta din cauzã cã în urma unor reclamatii venite de la câtiva cetãteni cum cã angajatii de la parcãri – cei de la barierele din piatã, unde se intrã si se iese cu masina, vorbesc la telefonul personal si uitã sã „serveascã” clientii, care asteaptã la bariere ca ei sã termine convorbirile, directorului DAPPC Vasile Ciochinã i s-a pus pata si a interzis vorbitul la telefonul personal pentru toti salariatii directiei! Decizia 25/2013 datã de Vasile Ciochinã sunã cam asa: „Telefoanele personale nu vor fi utilizate în timpul programului de lucru, abaterea de la aceastã decizie se va sanctiona cu diminuarea cu 10% din salariul de bazã. Repetarea acestei abateri va duce la desfacerea contractului individual de muncã”. Oamenii din cadrul DAPPC sunt revoltati, pentru cã ei considerã cã li se încalcã un drept, printr-o decizie abuzivã. „Cum adicã sã nu folosim telefoanele personale? De ce? Dacã se întâmplã ceva în familie, dacã vreun membru al familiei are ceva urgent de transmis, dacã avem ceva de comunicat, cum facem? Trebuie sã mergem la birou sã vorbim ca sã stie conducerea ce vorbim cu familia? Mai bine spus, ei încearcã sã ne punã pumnul în gurã, sã nu mai telefonãm ca sã spunem când sunt nereguli, sã nu mai anuntãm presa, sã nu chemãm politia… Si apoi, de ce sã fim noi pedepsiti, cei de la cimitire sau de la piatã, care nu avem treabã cu publicul… pentru cã, de fapt, decizia trebuia datã celor de la barierele din piatã … Am ajuns mai rãu ca în comunism, este ceva de speriat, o dictaturã care frizeazã penalul de acum, prin acest abuz”, au spus mai multi salariati din piatã, care au dorit sã-si pãstreze anonimatul, de frica repercusiunilor sefilor. Ei mai precizeazã cã decizia emisã care face referire la art. 12 si 13 din Regulamentul de organizare si functionare a Serviciului Public DAPPC, privind atributiile directorului acestui serviciu, nu prevede faptul cã acesta are puterea de a interzice vorbitul la telefonul mobil în timpul serviciului.

Ciochinã: „Stau cu cãstile în urechi, parcã-s de la transmisionisti”

Dacã este sau nu un abuz în serviciu, doar autoritãtile în mãsurã sã ancheteze acest lucru pot spune. Cert este cã oamenii sunt decisi sã atace în instantã decizia datã de Ciochinã. Acesta precizeazã însã cã a luat aceastã mãsurã durã – aplicabilã la toti salariatii (oare si lui, inclusiv ??) deoarece a primit mai multe reclamtii de la oameni. „Am avut multe reclamatii de la oamenii care intrã si ies din piatã cã cei de la bariere vorbesc la telefon în timpul serviciului si nu mai sunt atenti la cine intrã si cine iese. Si apoi ce-i asta? Chiar si cel care mãturã în piatã stã cu cãstile în urechi de parcã-i de la transmisionisti! Dacã foloseau telefonul în limitele bunului simt nu luam mãsura asta, dar asa… toatã ziua vorbesc cu familia, cu sora, cu fratele, cu copiii, cu vecinii, etc. Pãi ce serviciu mai fac ei în felul acesta? Si dacã am luat aceastã mãsurã, se aplicã la toatã lumea, nu puteam sã fac discreditãri”, a spus Ciochinã. Rãmâne de vãzut dacã decizia luatã de Ciochinã i se va aplica si lui, ca salariat la aceeasi DAPPC! Vom suna si vom vedea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.