spot_img
spot_img
5.6 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Atenţie la înşelăciunile prin telefon! Metodele accidentul, cadoul şi impozitul fac ravagii în Galaţi

- Advertisement -

61 de gălăţeni lăsaţi fără bani de escroci dornici de îmbogăţire * Într-o singură zi prejudiciul a fost de 24.000 de lei şi 3.500 de euro

Poliţiştii gălăţeni se confruntă din ce în ce mai des cu plângeri privind înşelăciunile prin telefon. De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 57 de astfel de plângeri –  24 pe metoda accidentul, 21 privind reîncărcarea unor conturi pre-pay şi 12 privind anumite premii în bani sau obiecte câştigate la Orange sau Romtelecom. Mai nou a mai apărut o metodă, persoanele fiind racolate de pe stradă şi anunţate că au de plătit impozit pentru diferite terenuri pe care le-au primit. Această ultimă variantă a fost întâlnită în alte patru cazuri, ridicând numărul victimelor la 61.
Persoanele păcălite au depus plângere la poliţie, iar oamenii legii lucrează la identificarea persoanelor implicate. Poveştile celor păcăliţi însă pot fi un exemplu bun pentru toţi ceilalţi. „Am fost sunată pe fix de o persoană care s-a dat drept fiul meu, care mi-a spus că a provocat un accident şi că este la spital. Apoi mi-a dat pe altcineva la telefon, care s-a dat drept avocat. M-a luat pe latura afectivă şi m-a ţinut tot timpul în telefon până când a venit un bărbat să ia banii. Aveam 10.000 de lei pentru renovarea casei şi i-am dat pe toţi, după care am sunat-o pe nora mea să o întreb ce s-a întâmplat. Atunci mi-am dat seama că am fost păcălită”, ne-a spus o doamnă de 67 de ani.
În plasă a căzut şi o doamnă de 66 de ani, care a fost sunată, tot pe telefonul fix, de un individ care s-a dat drept nepotul ei. „Mi-a spus că are un prieten pe care vrea să îl ajute că are un necaz. Nu mai vorbisem de ceva timp cu nepotul meu şi eram bucuroasă că îl aud. Aveam 2.000 de lei pe care trebuia să îi dau nepotului, îi luasem cu împrumut, şi 300 de euro banii surorii mele. Am fost de acord să îi dau banii prietenului său şi m-am oferit să ne întâlnim într-un anumit loc. A venit un tânăr şi i-am dat bănuţii, apoi l-am sunat pe nepotul meu să îi spun că am rezolvat. Avea telefonul închis. La câteva zile am vorbit cu fiica mea şi abia atunci mi-am dat seama că am fost păcălită”, ne-a povestit femeia.
Escrocii sună însă şi persoane care nu pot fi păcălite. Aşa a fost în cazul unei gălăţence de 61 de ani, care a fost anunţată că a câştigat 10.000 de euro la Romtelecom, dar că trebuie să plătească 19 la sută TVA-ul. „Mi-am dat seama că este o păcăleală şi am anunţat poliţia. I-am spus individului că trebuie să merg la baie, că nu mă lăsa să întrerup convorbirea că pierd premiul, şi am sunat la poliţie. Deşi mi-au spus să mă duc la bancă să depun banii ceruţi, nu le-am căzut în plasă”, ne-a spus femeia.
Poliţiştii fac un apel pe această cale către toţi gălăţenii să fie foarte atenţi la astfel de lucruri şi să sune imediat la poliţie, cu atât mai mult cu cât în ultima vreme încercările de acest gen s-au înmulţit. „Într-o singură zi, joi, au fost semnalate şase astfel de cazuri. În trei dintre ele, oamenii nu au căzut în plasă. Restul însă au pierdut 24.000 de lei şi 3.500 de euro”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citeste viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.