spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Recalificarea în industria alimentarã, o certitudine

- Advertisement -

Pentru sutele de angajati din judetul Vaslui care cautã cu disperare noi perspective s-a ivit sansa unei oportunitãti de calificare pentru meseriile din domeniul industriei alimentare, printr-un proiect finantat de Uniunea Europeanã si care are mare succes. Ieri, la Vaslui, a avut loc conferinta de lansare a unui proiect destinat angajatilor care vor sã lucreze în industria alimentarã, denumit „Calificã-te si lucreazã în industria alimentarã”, proiect în care s-au implicat Federatia Sindicatelor din Industria Alimentarã (FSIA), firmele Hochland si Sergiana Prodimpex, societatea Formare Managerialã în Turism, dar si alte firme din domeniul calificãrii.

Presedintele FSIA, Dragos Frumosu, a tinut sã precizeze cã lansarea de la Vaslui nu este întâmplãtoare. „Aveti aici o industrie alimentarã destul de dezvoltatã, mai ales prin investitiile dlui Porumboiu, care a creat multe locuri de muncã în zonã. Eu spun cã Vasluiul, prin aceste investitii, este în fata multor judete din Moldova, pe partea de industrie alimentarã”, a explicat presedintele FSIA. Din 2010 si pânã acum, prin acest proiect au fost calificate peste 1500 de persoane, din totalul de 2.000, cât cuprinde proiectul. Acesta se terminã în decembrie a.c. si va însemna consilierea a 3.200 de persoane, pe lângã miile de persoane calificate. Singura conditie pusã de aceste cursuri este ca aceia care participã sã fie angajati si sã-si doreascã o nouã meserie într-un domeniu în plinã dezvoltare, cum este industria alimentarã. Pe site-ul www.siguranta-prin-calificare.ro, cei care au gândit proiectul au pus la dispozitie informatii despre aceste cursuri, care se desfãsoarã pe sistemul centrelor regionale, la Bucuresti, Sighisoara si Brasov. Meseriile în care se face calificarea sunt destul de diverse, 34 la numãr, pornind de la morar si patiser si pânã la carmangier, lucrãtor în prelucrare carne si peste sau preparator produse din lapte. „În general, în Europa, un angajat învatã douã meserii de-a lungul vietii, asa ar trebui sã se petreacã si la noi si pentru asta militãm. Ne lipseste spiritul antreprenorial, în România au ajuns sã facã afaceri numai tiganii si securistii”, a explicat, într-un limbaj ceva mai colorat, profesorul Tiberiu Foris. Cei care vor participa la aceste cursuri de calificare vor primi, la finalul cursului, si 500 de lei net, plus o diplomã recunoscutã în Europa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.