spot_img
spot_img
8.5 C
Vaslui
28-ian.-2025

Sechestrare de minori în Anglia

- Advertisement -

Românca Mihaela Popa, aflatã în Anglia, reliefeazã un caz de sechestru fortat a douã minore de cetãtenie italianã în Anglia. Luate cu forta de la scoalã fãrã o decizie judecãtoreascã, tatãl condamnat fãrã un proces, fãrã sperantã, dati afarã din Ambasada Italianã în Anglia, fãrã posibilitatea de a-si cere drepturile, povestea adevãratã a douã surori separate de unicul pãrinte, cu o traumã ireversibilã.

Aflate în vizitã de studiu, se gãsesc sechestrate si înlãturate de tatã

Matilde si Louison Biacchi, de 10 si respectiv 13 ani, rãmase în tutela exclusivã a tatãlui cu acordul mamei, în anul 2010 merg în Spania pentru îmbogãtirea culturii unde rãmân un an, iar în 2011, merg în Anglia pentru a fi educate în spirit englez, pentru cã tatãl lor vrea tot ce e mai bun pentru fetele lui. Asadar, în 2011 fetitele sunt înscrise la “St. Margaret School” din Rottingdean, scoalã de religie protestantã unde fetitele se integreazã repede si fac prietenii. O familie fericitã pânã în iunie 2011 când Louison este luatã cu forta de la scoalã, iar Matilde este scoasã din propria casã de cãtre asistentii sociali englezi.

Politia si asistentii sociali “construiesc” probele împotriva tatãlui

De când le-a luat fetitele, Biacchi Regis nu stie ce infractiune a sãvârsit, nu stie de ce este acuzat, nu i s-a citit nici un cap de acuzare. Potrivit Mihaelei Popa, care ne furnizeazã informatiile, tatãl fetitelor nu a avut un ordin de la nici un tribunal, iar fetitele i-au fost sustrase cu aceastã rapiditate uluitoare, doar pentru cã ele ar fi spus la scoalã cã “s-au certat cu tatãl lor”… Nu numai lipsa unui proces si reliefarea probelor este de remarcat în acest caz, dar, mai ales, dovada pe care ne-o aduce Mihaela Popa, o declaratie a Politiei din Susex Braghton unde Politia recunoaste faptul cã minorele au fost supuse unei “constrângeri psihologice” si “obligate” sã spunã lucruri neadevãrate despre tatãl lor.

Dupã trei luni, fetitele erau “pregãtite” pentru adoptie

Rapiditatea cu care s-a desfãsurat totul este uluitoare. Dacã un proces normal dureazã ani, în cazul surorilor Biacchi dupã numai trei luni, lui Regis Biacchi i s-a cerut în manierã “blândã” sã semneze acordul pentru adoptia fetitelor lui de cãtre altã familie, ceea ce, bineînteles, Biacchi nu a fãcut. În tot acest interval, Regis Biacchi a reusit sã vadã fetitele o singurã datã, sub protectie. Ne declarã cã fetitele lui erau complet schimbate “cu fata umflatã, ca si cum ar fi plâns zile în sir, pentru modul absent, privirea pierdutã pe care o aveau”…

Anglia a fost denuntatã de Slovacia si condamnatã de Curtea Europeanã a Drepturilor Omului

Anglia a fost deja denuntatã si condamnatã de cãtre Curtea Europeanã a Drepturilor Omului pentru sechestrarea fortatã a câtorva sute de copii de origine slovacã, luati cu forta, fãrã motive din sânul familiilor, readusi ulterior în sânul familiilor de origine, datoritã interventiei Statului Slovac. În cazul familiei Biacchi,însã, institutiile italiene prezente în Anglia sunt surde, asa cum ne declarã Mihaela Popa. Mai mult decât atât, în momentul în care au avut posibilitatea sã intre în Ambasada Italianã din Anglia, dupã numeroase interventii, un functionar al Consulatului, Ostroman Silvia, i-a acuzat pe Mihaela Popa si pe Regis Biacchi de “defãimare” si i-a dat afarã cu politia consularã.

Interventia jurnalistilor englezi si nenumãratele scrisori autoritãtilor italiane au fost inutile

Despre caz scrie si este alãturi de tragedia familiei Biacchi jurnalista Florence Bellone. Românca Mihaela Popa, care, pânã acum 5 luni era directoare a departamentului Emigratie dintr-un partid italian, a renuntat la activitate sa din Italia si a urmãrit cazul Biacchi pânã în Anglia. Scrisorile Mihaelei, însotite de probe incontestabile nu au fost luate în consideratie de nimeni; Mihaela a scris Presedintelui Italiei, Napolitano, Ministrului Afacerilor de Externe, la Farnesina, totul inutil.

Sistemul asistentilor sociali care au putere absolutã distruge vietile copiilor si în Anglia

“ Copiii au devenit marfã pe tarabele asistentilor sociali. Ei au drept de viatã si de moarte…dacã le place un copil pentru cã e frumos, inteligent, se declanseazã afacerea. Statul italian cunoaste sechestrele masive ale copiilor în Italia, de aceea nu reactioneazã si nu face nimic pentru copiii italieni în alte tãri. Copiii sunt pregãtiti cu o rapiditate uluitoare pentru <<adoptii>>, ca sã nu spunem lucrurilor pe nume, si anume… traficului de organe sau prostitutia infantilã, din pãcate…Sper cã aceste surioare vor putea îmbrãtisa cât de curând tatãl care trãieste numai cu speranta cã va putea recâstiga fetitele si sã le ducã departe de aceste rãutãti… “ne declarã Mihaela Popa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.