DREPTATE Procurorii Parchetului de pe lâgã Judecãtoria Bârlad au trimis în judecatã pe Laura Gabriela Frãtiman, escroaca prinsã în luna septembrie anul trecut cã a înselat peste 55 de bârlãdeni, promitându-le împrumuturi, pentru care ea a încasat peste 260 de milioane de lei vechi, fãrã a acorda nici un împrumut. Fiind recidivistã, având o condamnare de doi ani cu suspendare la activ, Laura Frãtiman riscã o pedeapsã cuprinsã între 3 si 15 ani de puscãrie, la care se vor adãuga si cei doi ani de care instanta o iertase în prima fazã. Procesul Laurei Frãtiman se anuntã a fi unul de duratã, fiind nu mai putin de 54 de pãrti vãtãmate care au depus plângere si vor depune mãrturie împotriva escroacei care s-a jucat cu mintile unor oameni disperati, pe care i-a înselat fãrã nici o remuscare.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad au finalizat rechizitoriul prin care au trimis în judecatã pe Laura Gabriela Frãtiman, aflatã în arest preventiv sub învinuirea de înselãciune, fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals. În acelasi dosar a fost trimis în judecatã si Bogdan Daniel Dulgheru, care este judecat în libertate pentru comiterea infractiunii de înselãciune. Cei doi au înselat zeci de bârlãdeni, promitându-le cã le acordã împrumuturi în lei, celor care nu pot obtine de la bãnci creditãri, aflându-se în baza de date la rãu platnici. Din rechizitoriul trimis la Judecãtoria Bârlad reiese cã Laura Frãtiman, o bârlãdeancã de 30 de ani, avea deschisã o firmã pe numele ei de vânzare si reparatii – service a produselor de IT, a început sã îsi atragã „clienti” pentru împrumuturi, ea fiind „versatã” în a se juca cu mintile oamenilor, cãrora le promitea împrumuturi de sute de miloane de lei vechi, ba cu dobânzi mici, ba fãrã dobândã! Sub mirajul promisiunilor cã vor beneficia de sumele respective, la care doar îndrãzneau sã viseze unii solicitanti, Laura Frãtiman le solicita acestora diverse sume pentru comisioane, cu care ea le explica oamenilor cã plãteste scoaterea actelor, scoaterea banilor din bancã, diverse alte comisioane pe la bãnci din strãinãtate etc. În dosarul penal ce se aflã acum pe rolul Judecãtoriei Bârlad figureazã 54 de bârlãdeni, care sub pretextul cã li se vor acorda diverse sume de bani cu titlu de credit pentru nevoi personale cu dobândã 0, îi dãdeau Laurei Frãtiman diverse sume de bani, cerute de aceasta cu titlu de comisioane de acordare a creditelor. Ea întocmea chiar contracte de credite pentru a le spori încrederea si le preciza pãrtilor vãtãmate cã urmeazã ca banii sã fie virati în conturile pe care aceasta le detine în strãinãtate, respectiv Elvetia sau Marea Britanie. „De asemenea Laura Frãtiman a încheiat cu SC Payzone SA douã contracte de servicii de reîncãrcare electronicã – telefoane si contracte de prestãri servicii – încasãri facturi, sumele plãtite ei de cãtre cetãteni nefiind virate cãtre furnizori ci însusite de ea. Valoarea prejudiciului creat este de 26 510, 66 lei”, se precizeazã în rechizitoriu.
A înselat si douã Asociatii de locatari!
Prin servicul Payzone, Frãtiman a încasat bani de la douã asociatii de locatari (de la adminsitrator) pentru plata facturilor asociatiei la gaz si luminã, banii nefiind dati furnizorilor. Suma cu care a înselat aceste asociatii este de 3000 de lei. Vã reamintim cã Laura Frãtiman îsi alegea victimele dintre persoanele disperate, care aveau probleme serioase financiare si mai ales de sãnãtate. Au cãzut victime oameni sãraci, care au copii bolnavi ce trebuiau dusi la operatie, mici întreprinzãtori care aveau credite restante pe la bãnci si erau coplesiti de datorii etc. Cu ocazia perchezitiilor fãcute de politistii bârlãdeni, au fost gãsite si acte false, pentru care Laura Frãtiman trebuie acum sã dea explicatii judecãtorilor, în special pentru un cazier gãsit în care ea figura ca neavând cazier, lucru total fals! Ea a mai fost cercetatã si condamnatã în anul 2011, de cãtre Curtea de Apel Iasi, în dosarul penal 757/2011, la doi ani cu suspendare pentru comiterea infractiunilor de violare a secretului corespondentei, conform art. 290 CP si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, precum si încãlcarea art.11, pct.10, din legea 325/2002, privind instrumentele de platã electronice. Dar, pentru cã unii dintre cetãtenii înselati aveau informatia cã ea a fost condamnatã, Laura Frãtiman a prezentat un cazier judiciar, nr. 1410844/27.06.2012, în care era atestat în mod nereal faptul cã aceasta nu ar fi avut antecedente penale. Acum ea riscã o pedeapsã de la 3 la 15 ani de închisoare, iar la pedeapsa pe care o vor decide judecãtorii bârlãdeni, se vor adãuga si cei doi ani din dosarul penal solutionat cu suspendare.