spot_img
spot_img
6.9 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

S-a deschis Piata Traian FOTO

- Advertisement -

INAUGURARE Sobor de preoti, zeci de comercianti si multi vasluieni care s-au îngrãmãdit la cumpãrãturi si o piatã dupã ultimele standarde europene. Pentru reabilitarea si modernizarea Pietei Traian din Vaslui, Primãria Vaslui a investit 35 miliarde lei vechi. Odatã cu redeschiderea pietei, municipalitatea a impus reguli stricte pentru comercianti: necomercializarea produselor nealimentare, o cantitate de marfã expusã limitatã, conditii stricte de igienã. A fost înfiintatã o politie specialã a pietei, formatã din politisti comunitari

Moderna Piatã Traian a fost deschisã oficial sâmbãtã, 30 octombrie, dupã o slujbã de sfintire oficiatã de protopopul judetului, Vasile Pârcãlabu. Multi vasluieni s-au îngrãmãdit sã vadã produsele, preturile si cum a gândit Primãria Vaslui asezarea comerciantilor. În total sunt 40 de asociatii familiale , 40 de producãtori individuali si 60 de comercianti care vor vinde în aceastã piatã pe un spatiu comercial de 2.200 de metri pãtrati. Primãria Vaslui primeste cereri în continuare pentru cei care vor sã desfãsoare comert în aceastã locatie. Piata Traian este o constructie nouã, realizatã prin modernizarea si extinderea vechii piete, organizatã astfel încât sã permitã aprovizionarea populatiei numai cu alimente. În acelasi timp aici este speranta municipalitãtii pentru un comert la standarde europene. Produsele nealimentare nu mai sunt comercializate în incinta pietei, iar comerciantii respectã niste reguli stricte în ceea ce priveste igiena alimentarã si, mai mult de atât, nu mai pot închiria mai multe tonete. Cantitatea de marfã expusã este limitatã. “Ne bucurã mult cã am putut realiza acest obiectiv dupã standarde europene, Consider cã vasluienii meritau o astfel de piatã, produse alimentare de calitate într-o locatie de calitate. În 2011 avem în program reabilitarea Pietei Vidin”, a declarat Vasile Pavãl.

Zone stricte de comercializare

Practic, noua piatã este structuratã în mai multe zone de comercializare, fiecare cu un anumit profil: zona de carne si cea de peste sunt separate de celelalte zone si sunt formate din boxe individuale de vânzare carne si magazine de produse semipreparate din carne, toate dispunând de aprovizionare separatã, zonã de transare, camere frigorifice, vestiar cu grup sanitar si utilitãti necesare. Sâmbãtã, în zona de peste, vasluienii puteau alege din cele 8 specii, printre care somn, crap sau stiucã. Zona de lactate este si ea bine delimitatã, si constã dintr-un spatiu comun, destinat micilor producãtori, prevãzut cu vitrine frigorifice, vestiar, utilitãti necesare si un spatiu individual cu destinatie de comercializare produse lactate, dotat cu vestiar si grup sanitar. Ouãle sunt comercializate într-un spatiu separat. În zona de vânzare la tonete, amplasatã limitrof fluxurilor de circulatie, se vor vinde urmãtoarele produse: legume, fructe, produse apicole, cereale si produse rezultate prin mãcinare, ciuperci, bors natural, verdeturi si seminte pentru rãsaduri. Aceasta va cuprinde o locatie pentru producãtorii agricoli – zona A cu 36 de tonete si o alta pentru comercianti – zona B care va avea nu mai putin de 80 de tonete. Partea din piatã destinatã magazinelor alimentare este pozitionatã la accesul principal în piatã, si constã în spatii individuale cu destinatii diferite, care vor asigura în bune conditii comercializarea produselor agroalimentare stabilite în regulament. Zona de flori este formatã din spatii cu grup sanitar si vestiar propriu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.