spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Sorin Bota (PSD) propune discutarea cu FMI a subiectului privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii

- Advertisement -

Senatorul PSD Sorin Bota a solicitat marţi Guvernului luarea în discuţie şi negocierea cu FMI a subiectului privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii (penalizărilor şi dobânzilor), aferente companiilor ce se află în dificultate financiară şi nu pot să îşi achite obligaţiile faţă de stat şi în consecinţă emiterea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Cabinetul parlamentarului, Sorin Bota cere premierului Victor Ponta, ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, şi ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, luarea în discuţie şi negocierea cu FMI a acestui subiect, ” încât să existe un ‘punct zero’ în economia României”.

Având în vedere o eventuală adoptare a unei ordonanţe de urgenţă în acest sens (pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri şi pentru a stimula încasările bugetare), ar rezulta, pe cale de consecinţă, o retragere de către senatorul Sorin Bota a proiectului de lege privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii din Parlament.

”Dacă o astfel de ordonanţă de urgenţă ar fi adoptată de către Guvern, aceasta ar intra în vigoare şi ar rezolva problema mult mai rapid decât pe cale parlamentară”, a declarat senatorul Sorin Bota.

Senatorul PSD Marius Sorin Bota a iniţiat, în octombrie 2012, în vederea dezbaterii şi adoptării prin procedură de urgenţă, o propunere legislativă privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii – dobânzi, majorări de întârziere şi penalităţi.

Această iniţiativă a fost elaborată pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri şi pentru a stimula încasările bugetare.

Iniţiativa legislativă propune anularea sau reducerea tuturor creanţelor fiscale accesorii, înregistrate de către contribuabili, aferente obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, bugetelor de asigurări sociale şi bugetelor locale, în condiţiile achitării/ compensării obligaţiilor principale în termen de trei luni, respectiv şase luni, luând ca dată de referinţă data intrării în vigoare a acestei legi.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.