spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

„Am încredere în alegerea oamenilor!”

- Advertisement -

Doctorul Tãtaru asteaptã diagnosticul final:

CONCLUZII „Am întâlnit oameni dezamãgiti, dar cu foarte multã sperantã. Am gãsit zone sãrace, dar cu gospodari, care încearcã sã nu se dea bãtuti. M-a bucurat foarte mult sã gãsesc în comune primari inimosi, care vor sã schimbe viata celor pe care îi conduc, iar eu îI admir pentru stãruinta lor”! Acestea sunt doar câteva dintre concluziile importante, pe care medicul Nelu Tãtaru, candidat pentru mandatul de senator de Husi-Murgeni, le-a conturat, în drumul sãu prin toate zonele Colegiului pe care vrea sã îl reprezinte în Parlament.

Chiar dacã a avut un program extreme de încãrcat în aceastã perioadã, deoarece, în ciuda drumurilor, dimineata si seara, orele rezervate pacientilor de la spitalul municipal au fost respectate cu strictete. Nelu Tãtaru considerã cã, indiferent de rezultatul alegerilor, aceastã campanie electoralã a fost o mare sansã de a vedea cu proprii ochi, viata judetului în care trãieste. „Vã rog sã mã credeti cã tot acest drum prin sate, întâlnirile cu oamenii, care, între noi fie vorba, mã si cunosteau foarte multi dintre ei, a fost ca pe un privilegiu! Acum, abia acum, am vãzut si eu, exact, cum aratã aceastã zonã, aceastã parte din Vaslui. Mi s-a dat ocazia sã înteleg o realitate foarte durã în care existãm cu totii. Am vãzut cât de greu este într-un cãtun, în care nu ajunge niciun autobuz, am vãzut oameni bolnavi, care nu îsi permit sã ajungã la sital. De aceea spun cã, din postura mea de medic, sigur cã am stiut cã e greu în judetul nostru, dar nu as fi putut întelege niciodatã care sunt dimensiunile reale ale acestei vieti dificile, dacã nu ar fi fost aceastã campanie electoralã. Si mã bucur cã am putut lua contact cu toti acesti oameni, care m-au primit cu o cãldurã si o amabilitate, fatã de care, credeti-mã, mã simt foarte îndatorat. Îmi spuneau „domnule doctor, domnule doctor, vã cunosc, nu vã amintiti de mine?”, iar asta mã bucura foarte mult. E foarte plãcut sã stii cã cei cu care ai venit în contact, cei pe care i-ai ajutat cum ai putut mai bine, nu te-au uitat. E un sentiment extraordinar, pentru care le multumesc”, spune Nelu Tãtaru.

Între sat si oras, o prãpastie de nepãsare!

În Colegiul Husi – Murgeni, pe lângã cele douã orase, existã si o multime de comune, iar contrastul între aceste medii este mult prea mare. „Aici mi-as dori sã pot interveni, din postura de parlamentar român. De ce satul vasluian este atât de pãrãsit, de abandonat, este greu de acceptat. Am discutat mult cu Toader Dima, un inginer cum rar de tot existã în întreaga Românie, nu doar la nivel de Vaslui, si am convenit sã punem la punct o strategie, o tacticã, prin care sã ajutãm acesti primari sã îsI dezvolte comunitãtile. Trebuie sã stiti cã primari au foarte multe proiecte. Am constatat personal cã, în medie, fiecare primãrie are, cel putin, 2 proiecte importante. Fie apã-canal, fie asfaltare, fie proiecte de asistentã socialã, extrem de necesare în zone sãrace. Ei bine, la fel de adevãrat este cã multe dintre ele nu primesc finantare, fãrã îndoialã, si din cauze politice. Si nu e corect sã se întâmple asta! Eu si domnul Toader Dima vom sprijini acesti primari. Nu mai spun de cât de importantã este asistenta medicalã la sate. Am vorbit cu oamenii si ei mi s-au plâns. Nici medicii nu au conditii bune în unele comune, nici oamenii nu beneficiazã de ajutor, asa cum ar trebui. Iatã o altã chestiune care nu mai trebuie sã meargã în acest fel. Parlamentul trebuie sã stie toate acestea si rostul lui, în ansamblu, este acela de a lua decizii pentru acesti oameni”, a spus Nelu Tãtaru.

O sansã pentru Murgeni!

Murgeniul s-a transformat în oras, în 2003 si are o populatie de putin peste 6000 de persoane. Denumirea de „oras” este cam… singurul element avut în comun cu o adevãratã zonã urbanã. „Am vãzut în Murgeni oameni foarte de treabã, foarte amabili, mi-au plãcut mult. Orasul însã, dacã poate fi numit oras, are enormã nevoie de dezvoltare. Mi se pare foarte nedrept cã se ajunge în acest oras, doar în campaniile electorale, dupã voturi. Mã întreb: parlamentarii care au trecut pe aici acum patru ani, acum opt ani, ce au fãcut pentru Murgeni? Mãcar un singur lucru sã fie numit! Din pãcate, nu existã. SI eu cred cã nu asa se face treabã! E vorba despre obraz, despre seriozitate. E ca la mine, la spital: vãd un pacient bolnav, îI promit cã îl operez, dar apoi uit de el. Mie, experienta îmi spune cã, între timp, acel pacient moare, iar eu port toatã vina moralã. Asa s-a întâmplat sI cu Murgeniul: s-a mers, s-a promis si s-a uitat! E inadmisibilã o asemenea comportare. Dacã promitem ceva, apoi e esential sã ne tinem de cuvânt, dacã tot spunem cã avem onoare”, considerã medical Nelu Tãtaru.

„Am încredere în oameni, cum si ei au în mine”!

Ziua alegerilor îi va aduce multe emotii candidatului la „Senat”, Nelu Tãtaru, dar nu neaparat pentru perspectiva rezultatului, ci pentru experienta în sine. „V-am spus si repet: am o extraordinarã încredere în oameni! Eu lucrez cu oamenii de ani de zile, le simt inima întotdeauna. Relatia medic-pacient este o relatie fundamentatã 100% pe încredere. Am încredere în alegerea lor. Oricare ar fi aceea, o voi respecta. Emotiile însã, existã! Dar ele se datoreazã faptului cã e prima datã când oamenii trebuie sã se pronunte asupra mea, într-o calitate nouã, aceea de om politic. Mã emotioneazã foarte mult aceastã idee”, spune chirurgul Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.