spot_img
spot_img
5.3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

COLEGIUL NR. 6 CAMERA DEPUTAȚILOR – RĂZBOIUL GREILOR: VREME – AVRAM

- Advertisement -

Bătălia în Colegiul 6, care include și municipiul Onești, se va da între deputatul în funcție, Valerian Vreme, și reprezentantul USL, Constantin Avram. În lupta politică va reintra și cel mai tânăr senator ales în ’90 și un șef la cercetași.

Colegiul electoral nr. 6 este format din municipiul Onești (primar UNPR) și comunele Gura Văii (PNL), Helegiu (PNL) și Livezi (PDL). Numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale este de 60.382. În acest colegiu vor candida Valerian Vreme (ARD), Constantin Avram (USL), Lorant Janos Major (UDMR), Jănică Giocăș (PP-DD), Cătălina Niculescu (PER) și Vasile Cristia (PRM).

Valerian Vreme, deputat în funcție și fost ministru

Valerian Vreme este deputatul în funcție în acest colegiu. Are 49 de ani și în 2008 a ajuns pentru prima oară în Parlament. A fost și ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației. A fost implicat și în scandalul angajărilor pe criterii de nepotism. De profesie este inginer electronist – informatician. Nu consideră că are rivali politici în Colegiul 6. “Singurul meu contracandidat este manifestarea în continuare a crizei economice. Punctul meu tare al acestei campanii electorale este dat de proiectele pe care le-am făcut pentru Onești și în satele din colegiu. Nu am să le prezint alegătorilor decât un bilanț cu ceea ce am făcut și ce vreau să mai fac”, a declarat Valerian Vreme. Cariera politică a lui Valerian Vreme a inclus și partide ca PNL, PLD și în final PDL.

Constantin Avram încearcă revanșa

Constantin Avram este candidiatul USL pe acest colegiu. Are 58 de ani, de profesie este inginer și consuce propria afacere. În 1997 a fost vicepreședintele CJ Bacău, iar între 2004 – 2005 subprefect. Are și patru mandate de consilier județean. “Competiția va fi dusă în pricipal cu reprezentantul ARD, Valerian Vreme. Nu știu cât va conta că este deputatul în funcție, pentru că domnul deputat a avut ocazia să facă istorie pentru oneșteni și a ratat. A făcut parte din Guvernul Boc, a fost ministru și, din câte am vorbit cu oneștenii, a făcut prea puțin pentru ei. Punctelemele forte sunt programul de guvernare USL, ancorat în realitățile de azi, și o foarte bună organizare”, a declarat Constantin Avram. El este cunoscut ca fiind persoana cu cel mai mare ghinion politic sau cu cea mai puțină orientare politică. A fost membru PNL, PD și acum PC. A fugit din PD de Vasile Nistor, dar acesta a venit la PC peste el. La alegerile din 2008 a pierdut colegiul pe care a candidat în favoarea celui clasat pe locul doi, la redistribuire, deși a obținut cele mai multe voturi.

Jănică Giocăș, cel mai tânăr senator în ‘90

Candidatul PP-DD în acest colegiu a fost cel mai tânăr senator în primul Senat al României, în 1990, din partea FSN. Avea 33 de ani. În 1977 a terminat liceul în Onești, ca șef de promoție, a intrat la Drept la București, iar în 1985 a devenit magistrat. A fost președintele Judecătoriei Onești, apoi judecător la Curtea de Apel Bacău. În prezent este președintele Curții de Arbitraj Bacău. “Revin în politică după 20 de ani cu același elan ca la început, să schimbăm ceva, să îndreptăm lucrurile, să reînviem țelurile care în 1990 au dat comunismul pe capitalism. Principalul contracandidat este prietenul meu Valerian Vreme, dar avantajul meu este că nu am făcut politică atâta timp”, a declarat Jănică Giocăș.

Candidatul UDMR, șef de cercetași prin Bihor

Lorant Janos Major are 29 de ani și este din Bihor. “Scopul meu este ca românii și maghiarii, ca locuitorii a acestei țări, să trăiască împreună în înțelegere. Împreună putem construi o societate puternică în care nu diferențele, ci scopurile comune definesc relația dintre noi. Lucrez ca director cultural, sunt șeful cercetașiilor în comuna Tămășeu și am învățat că înțelegerea dintre români și maghiari dezvoltă localități și întreaga țară”, ne-a spus candidatul. Lorant Janos Major a precizat că a fost de câteva ori în județul nostru, cu ocazia unor acțiuni organizate de această minoritate.

Candidatul PRM crede că se trage din răzeșii lui Ștefan cel Mare

Vasile Cristia spune despre el că s-a “născut la confluența râurilor Trotușului, Tazlăului și Cașinului – municipiul Onești, dintr-o familie de răzeși ai marelui voievod Ștefan cel Mare, venit pe această lume, odată cu seceta din anul 1947”. Despre proiectele electorale nu a dezvăluit mare lucru, dar ne-a povestit despre experiența lui de viață. “Timpul a avut răbdare cu mine și m-a lăsat să învăț, pornind de la o școala profesională, conform vremurilor din perioada industrializării țării, continuând cu liceul industrial, școala tehnică de maiștri, Academia de Studii Social Politice – specializarea Știnte politice și economice (Ștefan Gheorghiu, n.r.), studii postuniversitare – specializarea Sociologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” -specializarea Economia Industriei Construcțiilor și Transporturilor, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” – masterat în inginerie comercială șI marketing, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași – Școala doctorală de economie – doctorand în științe economice anul trei”.
Este expert evaluator de întreprinderi, proprietăți imobiliare, bunuri mobile, active financiare, auditor financiar, expert contabil judiciar, administrator și lichidator judiciar de intreprinderi, mediator și arbitru în cadrul Tribunalului arbitral. A fost consilier local la Târgu Ocna între 1996-2000 și 2008-2012.

Cel mai tânăr candidat la aceste alegeri

Cătălina Teodora Niculescu are 24 de ani și este din Onești. A terminat Colegiul Liceal Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, Facultatea de Drept în cadrul Universității “George Barițiu” din Brașov și Facultatea de Știinte de la aceeași universitate. “După finalizarea cursurilor universitare mi-am încercat norocul, lucrând în Danemarca, așa cum mulți alți tineri au fost atrași de străinatate. De aceea, vreau să le ofer tinerilor conaționali ai acestor vremuri șansa de a găsi un loc de muncă în România”, spune candidata PER. Acum lucrează ca jurist la o firmă oneșteană. Spune că promovează drepturi ale cetățenilor și nu proiecte politice: dreptul la o administrație eficientă, la un loc de muncă, la apă potabilă și aer respirabil, la un mediu curat, la școli dotate la standarde europene, la un sistem calitativ superior de sănătate.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.