spot_img
spot_img
5.9 C
Vaslui
16-dec.-2024

22 aprilie, Ziua Pământului. AMP Vaslui organizează activități educative în județ!

- Advertisement -
ACTIVITĂȚI… De Ziua Pământului, reprezentanții APM împreună cu voluntari din cadrul instituției, elevi și cadre didactie vor participa la acțiuni de ecologizare.

PLANETĂ… De Ziua Pământului, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) organizează activități educative în școlile din județul Vaslui. De asemenea, reprezentanții, împreună cu voluntari din cadrul instituției, elevi și cadre didactie vor participa la acțiuni de ecologizare. “Încurajăm populația să participe la acțiuni pentru a proteja planeta noastră. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a combate schimbările climatice, a proteja biodiversitatea și a ne conserva ecosistemele, pentru un viitor durabil și înfloritor. Educația are un rol important în schimbarea mentalității și crearea de deprinderi prietenoase mediului, de aceea pentru a marca Ziua Pământului, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui va desfășura și anul acesta activități educative în unitățile de învățământ partenere din județul Vaslui. E rândul tău să faci diferența, începând cu organizarea sau alăturarea unei campanii de ecologizare. Ecologizările sunt o modalitate distractivă și ușoară de a vă amplifica impactul în Ziua Pământului și în fiecare zi. Împreună putem să combatem poluarea cu plastic, dar ca să reușim avem nevoie de ajutorul fiecăruia, prin implicare directă și responsabilă pentru a dezvolta un consum sustenabil”, a transmis directoarea Agenției pentru Protecția Mediului, Mihaela Budianu.

Ziua de 22 aprilie a fost declarată “Ziua Pământului” în anul 1970. De atunci, este sărbătorită pe plan internațional ca o expresie comună, ca o dorință publică de a construi o societate durabilă. “După 1990, Ziua Pământului a fost sărbătorită și în țara noastră. “Ziua Pământului” este un eveniment simbol al responsabilității civice în protecția mediului celebrat cu scopul de a conștientiza  populația și factorii de decizie privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii. Protejând resursele naturale protejăm biosfera, dar, mai ales, protejăm viața și sănătatea oamenilor, implicit Planeta Albastră – Pământul. Tema din acest an a Zilei Pământului este “Planetă vs. plastic” și se concentrează pe accelerarea soluțiilor de combatere a poluării cu plastic prin creșterea presiunii publice și politice pentru a extinde și accelera acțiunile guvernelor, companiilor și altor părți interesate pentru a rezolva această criză, de a pune capăt plasticului de dragul sănătății umane și planetare, cerând o reducere cu 60% a producției materialelor plastice până în 2040. Lumea este inundată cu plastic. Astăzi, plasticul ne umple depozitele de deșeuri, se scurge în oceane și este ars în fum toxic, ceea ce îl face una dintre cele mai grave amenințări la adresa Planetei. Mai mult, ceea ce este mai puțin cunoscut este că microplasticul este prezent în alimentele pe care le consumăm, apa pe care o bem și chiar aerul ce îl respirăm. Multe produse din plastic conțin aditivi periculoși, ce pot reprezenta o amenințare pentru sănătatea noastră. Plasticul ajunge în organismul nostru sub formă de microparticule prin apă, mâncare sau sare. Se întâmplă asta și pentru că alimentele ambalate în acest material nu sunt depozitate corespunzător, dar și pentru că mările și oceanele sunt tot mai poluate”, a transmis APM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mai toate scolile au „saptamana verde” dar toti elevii sunt prin oras la jocuri (Carrefour), prin clase (foarte putini) si acasa (foarte multi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.