spot_img
13.9 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

2010, anul moţiunilor. VEZI bilanţul Senatului

- Advertisement -

În legislatura care tocmai s-a încheiat, Parlamentul României a trebuit să dezbată peste 830 de proiecte. Mai bine de jumătate dintre acestea au ajuns pe masa deputaţilor, însă cele mai multe au fost adoptate de către senatori.

490 de proiecte de lege au trecut prin Camera Deputaţilor de la 1 septembrie până la sfârşitul anului, cu 149 de acte normative mai mult decât au fost înregistrate la Senat.

Dacă vorbim de Senat, aproape un sfert dintre proiecte de lege înregistrate au fost iniţiate de Guvern, restul – de către parlamentari, cele mai multe – 155, de către deputati.

Din toamnă până acum au fost adoptate de Senat 202 proiecte de lege şi propuneri legislative, în timp ce la Camera Deputaţilor – 58 de proiecte de acte normative, dintre care 52 au devenit deja legi.

În cea de-a doua sesiune parlamentară din acest an, deputaţii au dezbătut şi respins două motiuni simple depuse de Opoziţie, iar la Senat motiunea simplă îndreptată împotriva Ministerului Sănătaţii nu a reuşit să
întrunească majoritatea necesară pentru adoptare.

Opozitia a încercat sa dărâme Guvernul, prin moţiuni de cenzură, de trei ori în ultimele patru luni, de fiecare dată fără succes.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.