spot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

„Trebuie să încetăm cu feudele din Spitalul Judeţean!”

- Advertisement -
Preluarea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” pare că va fi urmată de câteva modificări iniţiate de la nivelul Consiliului Judeţului, în administrarea căruia a revenit spitalul. Acestea au fost anunţate de Eugen Chebac, preşedintele CJ, care a enumerat: reunirea secţiilor cu acelaşi specific (exemplul chirurgiei), eliberarea cabinetelor medicilor de familie care funcţionează în fosta policlinică din incinta spitalului (după ce acestora li se vor găsi spaţii în care să îşi mute cabinetele), separarea circuitelor de bolnavi cronic, urgenţe şi vizitatori, reluarea unui program strict de vizite, precum şi obligativitatea purtării halatelor de către vizitatori. Una dintre problemele grave pe care le-a indicat Chebac este lipsa vizitelor medicale din anumite secţii. Chebac a declarat: „Trebuie să încetăm cu feudele din Spitalul Judeţean. Nu sunt de acord cu trei secţii de chirurgie. Dacă un medic nu se înţelege cu şeful de secţie, îşi mai face şi el o secţie”. Preşedintele CJ a spus şi ce intenţionează: reunirea managementului. În opinia acestuia, o persoană poate coordona toate secţiile individuale existente în prezent. „Asta nu înseamnă că se desfiinţează secţiile, ci coordonarea. Eu cred că o persoană poate duce tot managementul şi nu e normal să avem 2-3 persoane pe posturi de conducere”, a explicat Chebac. Analiza privind această chestiune are ca termen limită sfârşitul lunii martie.

Ambulatoriul va fi gata în iulie

Una dintre investiţiile de anvergură de care va beneficia spitalul este ambulatoriul. Acesta va fi gata în luna iulie, va include un aparat RMN de ultimă generaţie care va putea fi upgradat cu apariţiile tehnologice noi ce vor surveni. Întreaga investiţie valorează 3,7 milioane euro şi va deservi toate cazurile care nu necesită spitalizare. Apariţia ambulatoriului va genera desfiinţarea cabinetelor medicilor de familie şi mutarea din acel spaţiu a medicinii muncii. Decizia este motivată de necesitatea alocării pentru ambulatoriu a spaţiilor respective.

Aparatură performantă dar lipsesc consumabilele uzuale

Pus în faţa acestui contrast, Chebac a precizat că investiţiile ţin de CJ, dar sumele care asigură „funcţionarea actului medical” vin de la minister, prin Casa Judeţeană de Sănătate. Preşedintele CJ este surprins de faptul că s-au acumulat datorii ale Casei faţă de spital, în condiţiile în care protocolul de preluare a spitalului prevedea achitarea sumelor datorate inclusiv pentru luna iunie, în caz contrar protocolul de preluare a spitalului de către CJ ar fi devenit nul, conform unei clauze ce prevede această condiţie. Mai mult, Chebac se întreabă de ce nu a reuşit conducerea spitalului să încheie contracte pentru medicamente cu plata la 180 de zile.

Conducerea, stabilită pentru fiecare spital

Conducerea Spitalului Judeţean va fi asigurată, după susţinerea examenului, de mediul Călina Lazarovici. Stabilirea conducerii este similară şi la celelalte spitale administrate de la nivelul judeţului: Mihaela Debita va conduce Spitalul de boli infecţioase, Monica Necula – TBC-ul, iar cel din Iveşti va fi condus de dr. Lazăr. În cazul acestuia se înscriseseră la concurs fostul şi actualul director, însă dr. Baican s-a retras din concurs pentru că nu avea studii de management medical.

monitoruldegalati.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.