spot_img
spot_img
2.6 C
Vaslui
20-ian.-2025

„NU MOR CAII CÎND VOR CÎINII“

- Advertisement -

De la primarul Olaru zicere

• Prefectura verifică o reclamatie în baza căreia primarul de la Girov ar fi folosit două adrese de domiciliu pe aceeasi carte de identitate • juristii Prefecturii au în vizor si vreo sase reclamatii care îl vizează pe Vasile Olaru • primarul pune totul pe seama campaniei electorale • sustine că nu există pic de adevăr în toate sesizările ajunse la Prefectură •

Alesii locali din Girov dau în clocot. Campanie electorală sau nu, primarul este acuzat de foarte multe nereguli, inclusiv de fals în declaratii. Din acest motiv, mai multi angajati ai Prefecturii verifică sesizările si dacă se vor confirma nu este exclus ca prefectul Mihai Archip să semneze un ordin de eliberare din functie a primarului Vasile Olaru si, mai mult, să se ajungă la cercetări penale.

Buletin de Piatra Neamt! Ba de Girov!

Una dintre reclamatiile „ochioase“ ajunse pe masa prefectului relevă o posibilă dublă identitate a primarului de Girov, avînd în vedere faptul că el foloseste, în niste documente care au trecut pe mîna unor avocati si notari, o adresă în care se individualizează cu carte de identitate avînd ca oricare, număr, serie si CNP, dar într-un caz are domiciliul în satul si comuna Girov, iar în celălalt stă pe strada Mihai Viteazu, nr. 23, bloc C3, în Piatra Neamt. Adresa de Girov este invocată într-o „încheiere de autentificare“, realizată pe 6 februarie 2009, în fata unui notar public din Piatra Neamt. În cazul unui „contract de tranzactie“, realizat pe data de 6 iulie 2009, tot în cabinetul unui notar public pietrean, Vasile Olaru este „cetăteanul român domiciliat în municipiul Piatra Neamt, strada Mihai Viteazu, nr. 23, bloc C3“. Conform Statutului alesilor locali, primarul este obligat să aibă adresa în unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă, iar adresa pe Piatra Neamt îl cam împiedică să fie primar dacă este pietrean.

O carte de identitate prăpădită

Primarul Olaru sustine că mai multi contracandidati politici si-au dat mîinile si vor să îi reducă sansele de a mai cîstiga un mandat în fruntea girovenilor, motiv pentru care umblă cu tot felul de smecherii. „Tot ce se face în jurul meu pentru a fi denigrat sînt lucrături politice. La Girov a început campania electorală. Eu am buletin pe Girov din 1996 si tin două proprietăti – una în comună, din ‘91, si una la Piatra Neamt, un apartament pe Mihai Viteazu, din ‘95. Pînă la a se da înapoi casele nationalizate eu am stat pe Uranus, într-o astfel de clădire, si cînd a fost restituită am primit un apartament la schimb, în care stă fiul meu cu sotia sa. Am pierdut cîndva o carte de identitate si mi-am făcut alta. La putin timp am găsit-o pe cea dispărută si am predat-o autoritătilor, asa cum m-am angajat cînd mi-am făcut-o pe a doua. Sînt lucrat politic pentru a nu mai candida! Eu pot dovedi cu pasaportul de serviciu că am adresa în comuna Girov si poate spune asta o comună întreagă. Ca să nu mai spun că sotia mea si fiica necăsătorită, care stă cu noi, au adresa pe Piatra Neamt, la apartament. Eu am fost obligat să îmi fac buletin pe Girov, ca să pot candida. Sînt la al treilea mandat si din ce am auzit, conform unui sondaj declansat de nu stiu ce formatiune, eu am sanse 88% să mai prind patru ani la Primăria Girov. De aceea sînt atacat de trei persoane din administratia locală, pe care le voi da în judecată. E vorba de un pedelist, un pesedist si un penelist de-al meu. Voi candida pentru Primăria Girov, pentru că am început foarte multe proiecte care trebuie terminate. Nu mor caii cînd vor cîinii! La ultimele alegeri am iesit din primul tur cu 1.600 de voturi înaintea contracandidatului cel mai puternic. Cei care îmi vor răul nu s-au născut si n-au crescut aici. Eu îs girovean de 64 de ani si oamenii locului nu vor vrea niciodată un primar care nu e din Girov! Astept să se termine verificările celor din Prefectură. Am auzit că s-au dus si la alte institutii de control si mă astept să vină si ei pe seama reclamatiilor. Or veni si politistii… Cert este că la viata mea am avut 27 de reclamatii penale si nu s-a confirmat nici una, asa că nu mă tem nici de această dată“, a declarat primarul Vasile Olaru.

Prefectul, elementul decisiv

Desi primarul de Girov pare sigur pe sine, prefectul încă nu zice „hop“, semn că are unele semne de întrebare. Si asta mai ales că alesul local vorbeste de existenta unei cărti de identitate cu adresă de Piatra, în vreme ce era primar la Girov, lucru interzis prin lege. „Avem reclamatia si colegii din institutie o verifică. Dacă se va confirma că are adresă pe Piatra Neamt, voi emite un ordin de încetare a mandatului. Am cerut de la Serviciul Evidenta Populatiei o adresă prin care să ni se mentioneze unde are domiciliul Vasile Olaru. Dar neapărat trebuie să vorbesc si cu el, pentru că deocamdată stiu părerea unei singure părti. Mai avem si alte reclamatii la adresa primarului de Girov, pe care colegii mei le verifică si în functie de rezultate voi actiona pe măsură“, a declarat prefectul Mihai Archip. Printre reclamatiile ajunse pe masa prefectului se numără una legată de repararea utilajelor Primăriei Girov si achizitionarea pieselor necesare acestora. Reclamantii sustin că atît reparatiile cît si piesele de schimb au fost asigurate printr-o firmă al cărei administrator este sotia primarului. De asemenea, într-o altă reclamatie se vorbeste despre lucrările si achizitiile la baza sportivă Energia Girov, supraevaluate, „care nu pot fi verificate de Consiliul Local deoarece presedinte onorific este Vasile Olaru, iar presedinte al bazei sportive este fiul acestuia. Lucrările au fost executate fără licitatie publică (alimentare cu apă, energie electrică, achizitie de mobilier). Alimentarea cu energie la blocul ANL Girov a fost încredintată către o firmă fără a se face licitatie, s-a plătit un avans, iar lucrarea nu a fost executată. Primarul Olaru construieste o spălătorie auto privată pe terenul Consiliului Local Girov, teren care a fost preluat de la fosta fabrică de zahăr. Documentele de concesiune sau cumpărare a terenului au fost făcute fără aprobarea Consiliului Local. Lucrările se execută cu utilajele si personalul Primăriei. Pe data de 2 mai 2011 au fost aduse 12 masini de balast. Imobilul GAZ Girov (fosta închisoare), în valoare de peste 200.000 de lei, a fost demolat fără aprobarea Consiliului Local. Toare concesiunile pentru loturile de casă, care au fost date în baza unei hotărîri de Guvern pentru tinerii căsătoriti, din satul Căciulesti, au fost repartizate de primar unor persoane care nu îndeplinesc conditiile din hotărîre“, se precizează în lista de reclamatii înaintate de reprezentanti ai administratiei locale girovene către Prefectura Neamt. Solutiile urmează a fi date în circa 10 zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.