spot_img
17 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

„Fiecare zid e o poartã”, la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

- Advertisement -

DOCUMENTAR… Filmul documentar francez „Fiecare zid e o poartã” va rula la sediul central al muzeului bârlãdean, sâmbãtã, 26 octombrie, la orele 12.00. „Cand aveam sapte ani, mama era magicã: putea fi prezentã simultan în douã locuri diferite”. Asa începe povestea Elizei Gueorgueiva despre istoria trãitã în fata televizorului, la granita dintre douã lumi: Bulgaria comunistã si lumea incertã care i-a urmat.

Fiica unei jurnaliste de televiziune care produce o emisiune culturalã începutã în comunism si extinsã în anii ’90, regizoarea monteazã secvente de arhivã din emisiunile mamei, pe care le dubleazã cu un comentariu subiectiv-nostalgic pe marginea televiziunii ca mediu-document al istoriei si al socului trãit de bulgari dupã prabusirea regimului comunist. Rezultatul e un eseu de râs si plâns pe marginea unui proces istoric ireversibil.

KineDok este un program international de distributie alternativã pentru filmul documentar, care se desfãsoarã în sapte tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare tarã contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care ruleazã apoi în sute de localitãti din toate cele sapte tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica si extinde lantul de distributie dincolo de sãlile de cinema, organizând proiectii în orice spatiu unde vizionarea unui film are potentialul de a deveni o experientã comunitarã (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de culturã etc.).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.