spot_img
19.6 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

“TURN OFF” – proiect în derulare la Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni

- Advertisement -

ALTERNATIVE LA TEHNOLOGIZAREA ÎN EXCES…Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni, implementeazã proiectul  ”TURN OFF”, în perioada 01.09. 2017 – 31.08.2019, proiect de parteneriat strategic în domeniul scolar, finantat de Comisia Europeanã, prin Programul Erasmus+. Acest proiect are ca obiectiv general rezolvarea unei probleme comune si anume utilizarea excesivã a telefoanelor mobile si a calculatorului de cãtre elevi, cu efecte negative asupra sãnãtãtii fizice si mentale a acestora. “Prin acest proiect ne dorim sã-i constientizãm pe elevi cu privire la importanta adoptãrii unui stil de viatã sãnãtos si sã le oferim alternative de petrecere a timpului liber.”, a precizat Luminita Zuran, coordonatorul proiectului.

Ca obiective, cei care au pus bazele proiectului si-au propus dezvoltarea competentelor lingvistice ale elevilor si profesorilor, îmbunãtãtirea conditiei fizice si mentale a elevilor si promovarea unui stil de viatã sãnãtos, dezvoltarea competentei interculturale si promovarea unei atitudini de tolerantã, deschidere si întelegere între elevi si profesori si de asemenea promovarea egalitãtii de sanse la educatie pentru elevii din grupurile defavorizate.

Luând în calcul aceastã problemã comunã, împreunã cu trei scoli europene din Polonia (coordonatorul parteneriatului), Belgia si Letonia, a fost realizat acest proiect al cãruia acronym este foarte sugestiv: TURN OFF care se traduce A deconecta, A închide, A opri, A stinge – cu referire la a te deconecta de la ecran, fie el ecran de telefon, de calculator sau tabletã, în favoarea unor alternative la ecran, pentru petrecerea timpului liber.

Prima activitate transnationalã de învãtare a avut loc în Polonia, în perioada 22 – 26 ianuarie 2018. Din cadrul Colegiului Tehnic “Marcel Guguianu” au participat sapte elevi: Batista Diana, Butnaru Alexandru, Dranga Andrei, Ionitã Estera, Vasilache Andreea, Vãtãmanu Cãtãlina si Zaharia Larisa, însotiti de bibliotecarul Zuran Luminita si prof. Sârbu Diana. Cea de a doua activitate transnationalã de învãtare a avut loc în Belgia, în perioada 20 – 24 aprilie 2018, participând sase elevi: Bouros Elena, Frãtiean Mihãitã, Gavrilã Simona, Ivan Ana-Maria, Melinte Iulia, Stãncescu Andreea însotiti de prof. Iftemie Tamara Elena si prof. Iosub Nelia. Selectia participantilor s-a fãcut conform procedurii de selectie, în mod transparent si respectând principiul egalitãtii de sanse. Urmãtoarea activitate transnationalã de învãtare va avea loc în România, în luna octombrie 2018.

“Elevii din grupul tintã sunt foarte interesati de activitãtile proiectului, de asemenea se implicã în realizarea produselor finale (Ghid de utilizare în sigurantã a Internetului, Revistã electronicã a proiectului, Album foto, Bancã de date cu scenarii de lectii, Jurnalul proiectului în spatiul eTwinning), participã, lucreazã, se distreazã împreunã, constientizând cã prieteniile sincere si adevãrate sunt în viata realã, nu cea virtualã, cã un like, un smiley nu au cum sã înlocuiascã o îmbrãtisare, un zâmbet, o discutie realã, iar momentele petrecute cu prietenii, cu familia, cu persoana iubita, sunt cele care ne creeazã emotii puternice, memorabile.”, a precizat coordonatorul proiectului, Luminita Zuran.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.