spot_img
spot_img
6.9 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

“Informatica” – o patã de stiintã a Scolii de Varã “Info Logicus”

- Advertisement -

ACTIUNE “Info Logicus” este scoala pe care multi copii au frecventat-o în vara aceasta, toatã sãptãmâna trecutã, timp de douã ore, începând cu ora 10.00, având activitãti variate, relaxante si atractive în cadrul Asociatiei Regionale “Elite Genius” din Municipiul Bârlad, sub coordonarea Marianei Popescu, profesor la Clubul Copiilor “Spiru Haret” din localitate.

S-a dorit ca Scoala de Varã sã fie “acel ceva” care sã antreneze copiii la propria lor formare, ceea ce constituie cheia în instructie si educatie. Activitãtile desfãsurate au fost un prilej de afirmare a copiilor, de stabilire a unor relatii de prietenie, bazate pe colaborare, schimb de idei între cei implicati în proiect, de cultivare a unor valori cum ar fi: empatie, altruism, respect, tolerantã. Mentionãm faptul cã cei din echipa de proiect si anume profesorii Adriana Ticãu si Gheorghe Ticãu, ambii din cadrul Scolii Gimnaziale de Arte “N. N. Tonitza” din Bârlad, au avut abilitatea de a construi un mediu educational care sã motiveze copilul în realizarea activitãtilor recreative si creative, de a-i sprijini în promovarea capacitãtilor lor creatoare, responsabilizându-i în vederea creãrii emulatiei, dezvoltãrii abilitãtilor, cizelãrii talentelor, antrenându-i într-un dialog viu, real si lejer. Activitãtile s-au desfãsurat într-un cadru amiabil, apt de a genera o stare relaxantã, efervescentã si în acelasi timp realistã în vederea cresterii interesului pentru atingerea efectului proiectului. Copiii s-au implicat în egalã mãsurã alãturi de voluntari si de partenerii implicati în proiect, astfel încât activitãtile selectate au corespuns obiectivelor educationale specifice comunitãtii scolare si au rãspuns intereselor si preocupãrilor diverse ale grupului tintã, punând în valoare talentele si capacitãtile acestora în diferite domenii. “Prin bucuria ce-o provoacã, jocul îndeplineste functii compensatorii în viata copilului, stimulând încrederea în sine, optimismul atât de necesar integrãrii lui adecvate în viata socialã. Spatiul ludic realizat a avut rolul stimulãrii si dezvoltãrii psihomotrice si socioafective a copiilor implicati în aceastã activitate, prevenind instalarea inhibitiei de protectie. Jocul didactic a fost haina activitãtii din cadrul sãptãmânii 11 – 15 August si a avut rol terapeutic, generator de preocupãri si izvor de satisfactii, realizându-se devierea stresului si încordãrii, atenuarea si compensarea lor prin canalizarea energiei spre activitãti tonice, atractive.”, a precizat prof. Alex Ticãu, coordonator al echipei de proiect.

(Material realizat cu sprijinul prof. înv. primar Alexandru George Ticãu, din cadrul scolii Gimnaziale “Dimitrie Negrutiu” din Comuna Pogonesti, coordonator al echipei de proiect)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.