spot_img
spot_img
-3.3 C
Vaslui
14-ian.-2025

“Decentã si respect pentru vulnerabili” (foto)

- Advertisement -

WORK SHOP… Timp de douã zile, ieri si astãzi, la Bârlad au loc evenimentele de promovare din cadrul proiectului ”Decentã si respect pentru vulnerabili”. Proiectul vizeazã prin formã si continut constientizarea situatiei existente a persoanelor vulnerabile, informarea si sensibilizarea angajatorilor, angajatilor, factorilor de decizie fatã de situatia dificilã a grupurilor vulnerabile, promovarea unei viziuni corecte, deschise si lipsite de prejudecãti fatã de grupurile vulnerabile si facilitarea accesului la integrare pe piata muncii si la interactiune directã angajat-angajator/factori de decizie pentru persoanele vulnerabile. Un numãr de 200 de persoane vulnerabile din Bârlad, si alte localitãti din judetul Vaslui, sunt beneficiare ai acestui proiect de incluziune socialã în câmpul muncii, prin oferirea de cursuri de calificare ca: lucrãtor comercial si cameristã.

La restaurantul “Dan-Doru” din Bârlad, timp de douã zile se desfãsoarã un work shop privind proiectul “Decentã si respect pentru vulnerabili”. Acesta este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial “Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013”, Axa prioritarã 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.2 “Îmbunãtãtirea accesului si a participãrii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”. Proiectul este implementat de Agrafics Communication, în calitate de partener, împreunã cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice. Prin acest proiect partenerii îsi propun îmbunãtãtirea participãrii pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale pentru 1.100 de persoane ce apartin grupurilor tintã vulnerabile din regiunile Centru si Nord-Est prin cursuri de calificare, precum si prin servicii integrate de ocupare si formare (evaluare, informare, consiliere). Din cele 1.100 de persoane care vor beneficia de asistentã prin proiect, 180 vor fi tineri peste 18 ani care pãrãsesc sistemul public de protectie a copilului, 220 vor fi copii în situatii de risc si 700 vor fi persoane fãrã adãpost. Beneficiarii proiectului în zona Bârlad sunt 250 de copii în situatii de risc si persoane aflate în dificultate din Bârlad si cinci comune: Bogdãnesti, Epureni, Gãgesti, Iana si Tutova. Pânã în prezent s-a asigurat consiliere si mediere pentru integrarea pe piata muncii la peste 150 tineri în situatii de risc si persoane aflate în dificultate din localitãtile mentionate, un curs de igienã personalã si managementul timpului la care au participat 175 de persoane din grupul tintã, un curs de formare profesionalã pentru calificãrile lucrãtor în comert si cameristã / valet pe sapte grupe organizate în Bârlad, Iana, Gãgesti si Epureni, precum si activitãti de mentorat si tutorat derulate cu sprijinul cadrelor didactice din liceele din oras. Pentru copiii care au abandonat scoala din motive economice s-a asigurat sprijin la obiectele de examen si consiliere pentru reîntoarcerea la scoalã a copiilor din mediul rural care nu s-au înscris la liceu. Proiectul are ca parteneri la nivelul judetului Vaslui urmãtoarele institutii: Asociatia “Bunã Ziua Copii din România”, Primãriile Bogdãnesti, Epureni, Gãgesti, Iana si Tutova, Partida Romilor Bârlad, DGASPC Vaslui.

Care sunt obictivele proiectului

„Prin implementarea acestui proiect, se asigurã un nivel de educatie crescut, competente dezvoltate, grad de independentã si integrare pe piata muncii pentru 1100 de persoane vulnerabile din regiunile Nord si Nord-Vest si un nivel de instruire crescut pentru 650 de persoane ce apartin grupurilor vulnerabile din regiunile Nord si Nord-Vest prin intermediul cursurilor de calificare oferite in concordantã cu piata muncii din România”, au precizat cei care impleneteazã acest proiect. Ca formã de finalizare a participãrii la activitãtile propuse în proiect, se vor acorda subventii în valoare de: 100 lei/persoanã pentru 1.100 persoane din grupurile tintã vulnerabile participante la consilierea de grup, 1.500 lei/persoanã pentru 650 persoane din grupul tintã care vor finaliza cursurile de calificare si vor obtine certificarea, 2.000 lei/ persoanã pentru 150 de persoane care vor intra în programul de tutorat si mentorat; 4.000 lei/ persoanã pentru 27 de persoane participante la modulul de dezvoltare personalã. Metodologia de acordare a acestor subventii este stabilitã de cãtre Ministerul Muncii. Valoarea totalã eligibilã a proiectului este de 13.170.481,00 lei, din care asistentã financiarã nerambursabilã solicitatã 12.036.502,59 lei. Perioada de desfãsurare a proiectului este de 10 luni, respectiv 25 martie – 31 decembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.