Viorica Dăncilă a ajuns editorialist în Jerusalem Post: ‘Europa trebuie să găsească echilibrul între morcov și nuia în relația cu Rusia’

Fostul premier Viorica Dăncilă semnează un articol de opinie în publicația ‘The Jerusalem Post’, cotidian care apare în limba engleză în Ierusalim. „Europa trebuie să găsească un nou mod de relaționare cu Rusia”, este titlul textului semnat de Viorica Dăncilă, opinia fiind publicată în ediția de miercuri.

„Măsurile punitive, ca sancțiunile, au avut un impact negativ asupra economiei Rusiei. Dar au cultivat, în același timp, sentimente anti-Occident în populație, întărind astfel popularitatea regimului (rus)”, a scris Viorica Dăncilă.

Ea atrage atenția că Rusia este o țară care a putut supraviețuit peste 70 de ani în izolare. Fostul premier susține că presiunile diplomatice și politice nu fac decât să hrănească mașina de propagandă rusă, mai ales într-o țară unde statul controlează presa.

„Nu scriu aceste rânduri în sprijinul Rusiei, ba din contră”, afirmă Dăncilă.

Ea spune că tot ce vrea să accentueze este faptul că relația Europei cu Rusia nu funcționează.

„Interesele strategice ale Europei și Rusiei par să fie tot mai divergente cu fiecare an care trece. Influența Rusiei în afacerile europene este agresivă, prin eforturile de a aprinde focul naționalismului în UE, dar și prin sprijinul acordat forțelor pro-ruse din statele membre”, consideră fostul premier.

Ea îl parafrazează pe Vladimir Putin cu afirmația că „în politica mare nu există prieteni” și își pune întrebarea: „Dar putem fi parteneri?”. …https://www.stiripesurse.ro/viorica-dancila-a-ajuns-editorialist-in-jerusalem-post-europa-trebuie-sa-gaseasca-echilibrul-intre-morcov-si-nuia-in-relatia-cu-rusia_1519658.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os