Violatorii din Vãleni, zâmbitori la judecãtorie, pãrintii distrusi si în lacrimi! (foto)

Violatorii, prima iesire dupã un an de puscãrie!

AMÂNARE….Solicitarea violatorilor din Vãleni de revizuire a dosarului a fost amânatã de instantã, acestia au cerut timp sã-si angajeze avocat!

DECIZIE…Dupã mai bine de un an de la condamnare, cel care a fost perceput ca „lider” al celor sapte violatori, Silviu Burada din Vãleni, a cerut instantelor de judecatã revizuirea dosarului, ce a avut ca termen, 8 februarie. Cei sapte violatori au ajuns la Judecãtoria Vaslui, în jurul orei 12 si au fost întâmpinati de rudele îndurerate ce îi asteptau de ore bune. Au fost adusi încãtusati doi cãte doi, iar în momentul în care au ajuns, pãrintii au izbucnit în lacrimi. Primul termen a debutat, în schimb, cu o amânare, solicitatã de ambele pãrti. Astfel, avocatul care o reprezintã pe victima violului a cerut amânarea dosarului pentru una sau douã zile, motivat de faptul cã este plecatã din localitate. De partea cealaltã, Silviu Burada a cerut amânarea termenului de judecatã pentru a-si angaja un apãrãtor. Si asta pentru cã, povestesc pãrintii acestuia, au discutat cu avocati din Baroul Vaslui specializati în Penal, dar nimeni nu a vrut sã-i reprezinte. Astfel, au nevoie de o perioadã de timp pentru a reusi sã-si gãseascã un apãrãtor din Iasi.

Un nou episod marca „violatorii din Vãleni” a avut loc, ieri, pe holurile Judecãtoriei Vaslui. Si asta pentru cã, la mai bine de un an de când au primit condamnarea, violatorii au decis sã cearã revizuirea dosarului în urma cãruia au ajuns dupã gratii. Initiatorul a fost Silviu Burada, cel considerat de anchetatori „creierul” întregului viol. Prima datã cererea de revizuire a fost depusã la sfãrsitul anului trecut, dar din cauza abtinerii judecãtorului care i-a eliberat din arest, a fost fixat un nou termen ieri. Si de data aceasta, sedinta a avut acelasi deznodãmânt. Si asta pentru cã apãrãtorul fetei violate a depus cerere de amânare pe motiv cã nu este în localitate. Acelasi lucru l-a fãcut si Silviu Burada. Numai cã a motivat lipsa apãrãtorului. Mai mult, tatãl acestuia a povestit cã a stat de vorbã cu câtiva avocati din Baroul Vaslui pentru a semna un eventual contract, dar a fost refuzat. În fata instantei a cerut un termen pentru angajarea unui apãrãtor pe care sã-l caute în Baroul Iasi. Un alt episod care aduce aminte de cele petrecute în perioada în care cei sapte violatori au fost judecati s-a petrecut si ieri pe holurile Judecãtoriei Vaslui. În momentul în care acestia au fost adusi în sala de judecatã, câte doi si cu cãtusele pe mâini, rudele acestora, cincisprezece la numãr, au sãrit pe jurnalistii prezenti si i-au întrebat de ce nu au filmat si pe ceilalti detinuti care au ajuns, rând pe rând, în fata judecãtorilor.

Pedepsele celor sapte violatorii din Vãleni

CONDAMNARE…Curtea de Apel Iasi s-a dovedit neîndurãtoare cu cei sapte violatori din Vãleni, chiar dacã inculpatii au sperat, pânã în ultimul moment, cã vor avea parte de clementã de la magistratii ieseni. Pânã la urmã, ceea ce era de asteptat, s-a si întâmplat. La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistratii au dat pronuntarea sentintei definitive. Dacã, Judecãtoria Vaslui a pronuntat pedepse cuprinse între 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni, la Iasi, cea mai mare pedeapsã a ajuns la 10 ani. Astfel, Silviu a primit 10 ani de închisoare dupã ce, initial, a fost condamnat la 8 ani si patru luni de închisoare. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani si 8 luni de închisoare, dupã ce pedepasa dictatã la Vaslui a fost de 7 ani. Petricã Bolboceanu a primit o majorare si pedeapsa a ajuns la 8 ani si 6 luni dupã ce, initial, a fost trimis dupã gratii pentru 7 ani. Avãdanei Silviu a fost condamnat la 8 ani de închisoare dupã ce, initial, a primit o condamnare de 7 ani. De asemenea, Bogdan Ionut Boicu a fost trimis dupã gratii 6 ani si 4 luni. Instanta vasluianã l-a trimis, initial, dupã gratii 5 ani si 8 luni. Cea mai micã pedeapsã a primit mezinul din grupul violatorilor. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de instanta Judecãtoriei Vaslui. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii sunt nevoiti sã le plãteascã au crescut de la 50.000 de lei, la 70.000 de lei.

Faptele pentru care cei sapte violatori au fost condamnati

RECHIZITORIU…Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul cã, în seara respectivã, în jurul orei 19.30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Burada, de 20 ani, si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani, si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Amãnuntele legate de ceea ce s-a întâmplat în cazul violatorilor din Vãleni sunt cutremurãtoare si majoritatea nu pot fi scrise sau spuse în cuvinte. Cert este faptul cã cei sapte violatori au dat dovadã de sadism si au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a-si umili si dezumaniza victima. Dupã ce a fost luatã cu masina de cãtre Silviu Ovidiu Burada si Silviu Avãdãnei, fata a fost dusã pe un câmp din apropierea localitãtii Moara Domneascã. Ajunsi aici, cei doi si-au amenintat victima cu bãtaia, au tinut-o de mâini si au dezbrãcat-o în pielea goalã. Chiar dacã fata plângea si-i ruga sã o lase în pace sã meargã acasã, cei doi au obligat-o sã întretinã raporturi sexuale normale, orale si chiar anale. Dupã ce a lesinat prima datã, a fost adusã în simtiri si apoi acuzatã de faptul cã ar juca teatru sã scape de chinurile la care era supusã. Dupã ce s-a reunit întreaga gascã de violatori, unul dintre ei a început sã o ameninte cu bãtaia si sã-i spunã cã nu va scãpa de ei decât dupã ce toti îsi vor satisface poftele animalice. Chinul fetei a durat mai bine de trei ore, timp în care a lesinat de douã ori. O datã a fost adusã în simtiri dupã ce a fost stropitã cu tuicã. Ajunsi în fata instantei de judecatã, tupeul violatorilor si a rudelor acestora a început sã dea pe afarã. Un exemplu în acest sens este legat de faptul cã, în momentul în care au fost adusi în fata magistratilor Tribunalului Vaslui, o rudã a unuia dintre inculpati a afirmat cã se nenorocesc sapte familii din cauza fetei. Nu au luat în seamã chinurile la care a fost supusã victima si singura problemã era cã acum sunt nevoiti sã dea socotealã, în fata legii. Ba mai mult, au încercat sã o discrediteze pe cea care le-a cãzut victimã acuzând-o cã ar fi întretinut relatii sexuale cu 12 persoane. Nu au luat în calcul faptul cã, atât timp cât au fortat fata sã întretinã raporturi sexuale cu ei, se poate discuta despre infractiunea de viol.