Vasluiul profund ecologic: tramvaie trase de cai în loc de troleibuze invizibile | PAMFLET

Nea Vasile s-a săturat să tot fie criticat de cei din Sindicat, că la Vaslui, după ce a investit câteva milioane de euro în transportul public electric. A  decis ca în loc de troleibuze să se circule cu tramvaiele trase de cai. Astfel, s-ar reuși  ecologizarea 100% a transportului public local, iar Vasluiul prezintă și un mare avantaj în acest  sens: ar deveni utile spațiile verzi din mijlocul bulevardului Ștefan cel Mare. În stație, ar mai mânca și caii câteva guri de iarbă proaspătă. “Ideea nu este originală. E un plagiat după cărămizile ecologice de la Negrești, ale fostului primar Chirpic. Și acolo s-a constatat că proiectul era unul prietenos cu mediul, dar generos și pentru buzunarul edilului. Noi am economisi de două ori. Am reuși să avem al doilea rând de cabluri de cupru pe care să-l recuperăm pentru REMAT-ul fostului viceprimar și în al doilea rând am reuși și o valorificare superioară a ierbii, care acum este cosită cu costuri uriașe de cei de la Goscom. Am făcut și niște calcule. Ne-ar trebui cam zece perechi de cai frumoși, pe care i-am paște la unitatea militară când nu sunt la serviciu și pe care i-am achiziționa după ce dăm la fier vechi troleibuzele cumpărate acum patru ani”, a spus cu sinceritate cel mai iubit primar al orașului.

Ideea a fost îmbrățișată și de directorii regiei de transport, care pot reprofila astfel electricienii fițoși și rebeli de la mentenanța troleibuzelor și de la stațiile de redresare, în grăjdari și potcovari de cai. “E o idee mult mai bună să folosim în loc de troleibuze cuplate la rețeaua electrică, tramvaie trase de cai. Pe de o parte că Vasluiul va rămâne profund rural și ecologic, iar de cealaltă parte am reuși să valorificăm cablurile din cupru de la rețea, bani cu care am achiziționa aceste tramvaie speciale. Și apoi electricienii mei ar fi mai în elementul lor ca și îngrijitori de cai, decât să achiziționeze motoare electrice. Ați văzut ultima dată ce motoare au cumpărat, fiindcă în momentul în care au fost cuplate la rețea s-au ars. Bine că nu s-a electrocutat nimeni. Probleme ar fi cu strânsul furajelor. Dar șefu’ nostru de partid are fermă și putem cumpăra paiele de la el”, a spus doamna Poale-n Brâu, directoarea regiei de transport, care tocmai l-a executat pe liderul de sindicat care se opunea ideii revoluționare de a fi aduse în oraș tramvaie trase de cai, dar mai ales în urma refuzului său de a ieși la cosit.

Cetățenilor din Vaslui li se pare cool să se tragă cu tramvaiul pe scoarul sacru al lui nea Vasile. “Vă dați seama cât am tânjit după un trandafir crescut pe spațiile verzi. Acum că se va deschide circulația pe artera cu iarbă a orașului, vom avea acces și la flori și putem fura în voie: primarul cablurile, noi, electoratul, florile, și caii, iarba. Și apoi tramvaiele trase de cai ar deveni și o atracție turistică și o resursă de ciment pentru cei din cartier care vara își îngrijesc cu lut casele. De abia aștept ca de zilele Vasluluiului să vină trupa Pasărea Colibri și să cânte pentru noi, pensionarii, “Hei, tramvai!”, a spus în exclusivitate pentru site-ul preferat al vasluienilor, un pensionar, fost polițist, acum angajatul anului la o firmă de asigurări.
NICIUN COMENTARIU