Val de soferi prinsi bãuti la volan, în judetul Vaslui

IRESPONSABILI… În perioada 22-24 iulie, politistii rutieri au întocmit mai multe dosare penale pentru infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, constatate pe drumurile judetului. Cele mai multe abateri au fost fapte de conducere a unui autovehicul sub influenta bãuturilor alcoolice, o practicã ce riscã sã devinã „sport national” în Vaslui.

La Protopopesti, comuna Tãcuta, politistii de la Sectia 2 Politie Ruralã Vaslui au constatat cã un tânãr în vârstã de 22 de ani, din satul Sofieni, comuna Tãcuta, a condus un autoturism sub influenta bãuturilor alcoolice, el neavând permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. „Bãrbatul în vârstã de 22 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodatã, politistii efectueazã cercetãri pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredintat autoturismul spre a fi condus, în conditiile în care proprietarul (un bãrbat de 44 de ani din Sofieni) se afla în autoturism în calitate de pasager, la momentul depistãrii. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”, „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si „încredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere unei persoane despre care stie cã nu posedã permis de conducere”,a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sofer beat, implicat într-un accident la Banca

Si în comuna Banca, politistii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au depistat un autovehicul înmatriculat în municipiul Bucuresti, implicat într-un eveniment rutier fãrã victime omenesti, în zona kilometrului 91. „Întrucât conducãtorul autovehiculului, un bãrbat în vârstã de 44 de ani, din comuna Rosiesti, emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”, mai aratã reprezentantul IPJ Vaslui.

Si masinile înmatriculate în Marea Britanie se conduc sub influenta bãuturilor alcoolice

Joi seara, pe raza localitãtii Rosiesti, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad – Sectia 7 Politie Ruralã Banca, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, al cãrui conducãtor emana halenã alcoolicã. Bãrbatul în vârstã de 44 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”. 

Inconstientã si la Duda Epureni

În noaptea de 23/24 iulie, ora 02:20, politistii din cadrul Politiei Municipiului Husi – Sectia 4 Politie Ruralã Husi, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 284, pe raza localitãtii Duda, comuna Duda-Epureni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de un bãrbat de 20 de ani, din localitatea Duda. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Cei prinsi bãuti riscã închisoare

Politistii rutieri vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice:

-Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice!

-Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

– Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.
NICIUN COMENTARIU