Un ofițer SRI s-a infiltrat în Finanțele ieșene! Nevasta îl așteaptă în biroul alăturat. Aberația recrutărilor din instituții

Un ofițer SRI s-a pensionat și s-a ales cu pensie de 51.315 lei. La puțin peste 40 de ani, Ciprian Sârghe nu a vrut să intre în mediul privat. A găsit un post cald la Finanțele ieșene, la un compartiment de control. Soția lucrează la Trezorerie. În declarația de avere se poate observa că Sârghe este pasionat de jocurile de noroc, atâta timp cât câștigă.

„De unde aveți numărul meu de telefon? Ați auzit de date cu caracter personal? V-am dat acordul meu ca să putem discuta orice subiect? În condițiile în care nu mi-am dat acordul… Instituția are un departament de comunicare cu mass-media”, a spus noul finanțist.

Directorul general a promis că va verifica cum s-a făcut angajarea. Cel mai probabil s-a realizat prin transfer

Nu există instituție publică în țară în care angajările să nu se facă pe criterii de pile. Se vorbea de promovarea tinerilor, dar tot pensionarii au întâietate. Această meteahnă este întâlnită și în Direcția Generală Regională a Finanțelor ieșene (DGRFP) Iași. Cotidianul BZI vă prezintă în exclusivitate un caz aberant de recrutare în Finanțe. La Trezoreria din cadrul DGRFP apare ca angajată pe postul de consilier superior Alina Maria Sârghe. Cariera a început-o în 2013, când ocupa postul de inspector asistent cl. I gr. 2. Veniturile salariale erau mulțumitoare, mai ales că acestea erau întregite de soțul Ciprian Sârghe, angajat la UM 0807, adică Serviciul Român de Informații (SRI), structura regională cu sediul în Iași. Dar, în cursul acestui an, Ciprian Sârghe a depus o cerere de pensionare, care a fost aprobată, chiar dacă se află în floarea vârstei. De precizat că pensionari cu puțin peste 40 de ani pot fi întâlniți și MAI (Ministerul Afacerilor Interne). Cu o pensie anuală de la SRI în cuantum de 51.315 lei, Sârghe s-a lipit brusc de un post călduț, tot la Stat. Finanțele l-au angajat rapid pe postul de inspector superior la un compartiment de Control Intern. Probabil, veleitățile de SRI-ist vor ajuta în realizarea controalelor.

Defensiva Sârghe: „De unde aveți numărul meu de telefon?”

Contactat telefonic, Ciprian Sârghe a refuzat să comenteze modul în care a ajuns să fie angajat în noua instituție publică. …https://www.bzi.ro/exclusiv-un-ofiter-sri-s-a-infiltrat-in-finantele-iesene-nevasta-il-asteapta-in-biroul-alaturat-aberatia-recrutarilor-din-institutii-3801123