Turcu, de la trafic de minore, la consilier de primar, în comuna Dragomiresti

SINECURÃ… Condamnatul reabilitat Cristian Turcu a ajuns în curtea Primãriei Dragomiresti. Acesta a fost numit consilierul personal al primarului Iacob, care se pare cã nu a stiut cã acesta, în trecut, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori. Numirea a fost fãcutã cu 1 iulie si deja Turcu si-a intrat în pâine. Ce îl recomandã pe acesta pentru acest post, doar primarul stie, fiindcã ceilalti angajati ai primãriei sunt siderati. Turcu nu este la prima aventurã la Dragomiresti. A candidat dn partea ALDE pentru functia de primar, în 2016, si a obtinut un scor de 6,5%, sub media partidului pe comunã. A reusit sã convingã doar 115 votanti dintr-un total de 2.000, probabil multi fiind rudele sale.

Angajatii din Primãria Dragomiresti au rãmas siderati la auzul vestii cã traficantul de minori, condamnat si reabilitat între timp, ocupã o pozitie destul de importantã în aparatul primarului si cu o leafã destul de bunicicã, de 4.200 de lei net. “Numirea lui Cristian Turcu a venit ca un trãsnet peste Primãria noastrã. Asa primar, asa consilier. Tunã si îi adunã pe toti aici. Au avut mai multi consilieri de primar în institutia noastrã, dar edilul i-a schimbat ca pe sosete, acum vãd cã a ajuns la Turcu. Lumea din Primãrie este contrariatã, mai ales cã stiu trecutul acestui personaj”, a spus viceprimarul comunei, Aurel Cosma. Primarul Iacob confirmã numirea sa si spune cã dupã ce a citit ancheta noastrã publicatã, ieri, despre trecutul consilierului sãu, i s-a fãcut rãu: “Am citit articolul dvs. dimineatã si nici nu m-am mai dus la Primãrie sã dau ochii cu el”.

Turcu are program de boier, conform declaratiilor viceprimarului comunei

Viceprimarul Aurel Cosma nu stie exact ce atributii are Cristian Turcu la Primãrie, fiindcã e doar de patru zile la lucru, însã confirmã cã pleacã pe la 14.00 spre Vaslui, iar uneori pe la 13.00. “Nu e treaba mea sã stiu ce atributii are un consilier al primarului. Probabil primeste zilnic atributii de la primar. De vreo douã zile se învârte pe la baza sportivã, iar pe la 14.00 pleacã spre Vaslui. Într-o zi a plecat chiar la ora 13.00. El nu este venit sã ajute Primãria, se ocupã doar de campania electoralã a primarului”, a mai spus viceprimarul.

Turcu continuã sarada pe Facebook împotriva ziarului nostru

OPINIE… În urma publicãrii anchetei noastre privind trecutul infractional al lui Turcu, acesta a reactionat pe Facebook, spunând cã a fost santajat sã plece din ALDE si sã treacã la PNL unde i s-ar asigura un post de consilier judetean, o minciunã sfruntatã, care nici nu meritã mãcar analizatã. Te pufneste râsul pur si simplu la auzul acestor elucubratii. Cine si-ar dori din PNL ca Turcu sã fie reprimit în partid, dupã ce au scãpat cu greu de el în 2016. Plecarea sa si a lui Dan Marian a fost ca o gurã de aer fresh pe care PNL a tras-o adânc în piept, scãpând de respiratia urât mirositoare. Cu exceptia lui ALDE, mai este vreun partid serios în Vaslui care-si doreste în staff-ul sãu o persoanã condamnatã pentru trafic de minori si ulterior reabilitatã? Turcu, în compunerea sa de pe Facebook, este atât de incoerent încât uitã cum trâmbita peste tot cã ministrul Tãtaru l-a dat afarã din partid, iar culmea, acum acesta s-ar ruga de el sã se întoarcã. Acest individ probabil considerã cã opinia publicã poate fi manipulatã precum o fãcea el, cu ani în urmã, cu cele douã minore, pe care le prostea sã le scoatã la “produs”. Vremea Nouã nu a fãcut decât sã arate ce infractiuni a fãcut Turcu în trecut, prezentând documente oficiale de la Tribunal, precum si misterul cazierului pe care îl flutura, spunând cã este curat. Nu este singurul care aruncã cu lãturi în ziarul nostru. El se alãturã personajelor obscure din trecut, care au ajuns în lada de gunoi a istoriei Vasluiului, precum fostul prefect Todericã, Ioan Vrânceanu, Marcica Iovitã, episcopul porno Bârlãdeanu etc.

(Lucian Timofticiuc)
NICIUN COMENTARIU