spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Tudor Polak, alãturi de premierul României, Ludovic Orban, la Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social

- Advertisement -
Tudor Polak și Victor Orban

DIALOG… Vasluianul Tudor Polak a participat ieri, împreunã cu premierul Ludovic Orban si partenerii sociali, la Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social. Alãturi de secretarul de stat s-a aflat, prin video conferin, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru. Întâlnirea a avut ca temã evolutia salariului minim brut pe tarã garantat în platã.”Am discutat despre majorarea salariului minim pentru anul 2021, în functie de evolutia economicã, având în vedere conditiile epidemiologice care au dezechilibrat piata muncii. S-a stabilit, la propunerea prim-ministrului, constituirea unui grup de lucru compus din experti din partea partenerilor sociali, patronate si sindicate si a Guvernului , care sã analizeze comparativ evolutia salariului minim din statele europene, astfel încât sã putem stabili o formulã predictibilã pentru cresterea salariului minim în urmãtorii patru ani. În continuare, dialogul dintre Guvernul României si partenerii sociali pe aceastã temã va rãmâne deschis”, a transmis Tudor Polak.

Premierul a subliniat cã mecanismul de crestere al salariului minim trebuie sã se bazeze pe realitãti economice, precum rata inflatiei sau cresterea productivitãtii în muncã. „Suntem adeptii unui mecanism de crestere care sã se bazeze pe realitãtile economice, respectiv rata inflatiei, cresterea productivitãtii si alti factori economici. Obiectivul nostru este sã nu fie afectate locurile de muncã, mai ales în aceastã perioadã în care companiile se confruntã cu dificultãti din cauza crizei sanitare”, a afirmat seful Executivului.Partenerii sociali au subliniat importanta îmbunãtãtirii dialogului între structurile patronale si sindicale, precum si a stabilitãtii evolutiei salariului minim.În acest context, premierul Ludovic Orban a propus constituirea unui grup de lucru format din experti ai patronatelor, sindicatelor si Guvernului, care sã facã o analizã comparativã privind mecanismele aflate la baza evolutiei salariului minim în alte state europene. În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o forma de crestere predictibilã a salariului minim pentru urmãtorii patru ani, a arãtat prim-ministrul.

Ultima mãrire a salariului minim pe economie, datã de Guvernul Orban la sfârsitul anului 2019 

Ultima datã, salariul minim brut a fost majorat la sfârsitul anului 2019, când a crescut la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei. Aceasta a înseamnat o crestere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât era pânã la 31 decembrie 2020, la 1.346 de lei. Majorarea s-a aplicat pentru toti angajatii fãrã studii superioare sau cu studii superioare, dar care aveau mai putin de un an vechime în muncã. Salariul minim pentru angajatii care au absolvit studii superioare si care au minimum un an vechime în domeniul studiilor superioare absolvite a fost crescut la 1 ianuarie 2019 pânã la 2.350 de lei si nu a mai fost modificat la 1 ianurie 2020. Hotãrârea de Guvern prin care a fost crescut salariul minim ultima datã, a fost luatã de Cabinetul Orban în data de 13 decembrie 2019 si a fost publicatã în Monitorul Oficial în 16 decembrie.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, COMANDAT DE PNL VASLUI ȘI REALIZAT DE SC VREMEA NOUĂ SRL. COD MANDATAR: 11200025.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.