Tânăr de 17 ani accidentat grav pe trecere de pietoni la Bârlad!

CUMPLIT… Un tânăr din satul Mânzați, comuna Ibănești, Alexandru G., se zbate între viață și moarte după ce a fost accidentat pe o trecere de pietoni din Bârlad. Aseară, în jurul orelor 20.54, s-a făcut apel la 112, fiind anunțat că o mașină condusă de o femeie a spulberat un elev pe trecerea de pietoni din zona IRB – Profil2, chiar lângă substația de ambulanță Bârlad. Acesta se angajase să traverseze strada Republicii, regulamentar, când femeia de la volan, care circula cu viteză, spun martorii, l-a lovit în plin.

„Un pieton de 17 ani din comuna Ibănești, care se angajase să traverseze pe trecerea de pietoni de la IRB – strada Republicii, zona Școlii Profesionale, a fost surprins și accidentat de un autoturism înmatriculat în Vaslui, condus de o femeie de 34 de ani, din Bârlad. La fața locului au ajuns ambulanța și poliția rutieră. Pietonul a fost transportat în stare gravă la spitalul din Bârlad. Polițiștii au testat pentru alcool șoferița implicată, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tânărul a fost transportat azi noapte, în stare foarte gravă la Iași, cu autospeciala TIM aparținând ISU Vaslui, la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

„Pacientul de 17 ani, din Mânzați, comuna Ibănești, a fost adus policontuzionat din accident rutier, cu hemoragie subarahnoidiană, hematom epicranian teporoparietal drept, comă profundă. A fost transportat la Clinica de Neurochirurgie la Iași”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean. Medicii ieșeni sunt însă rezervați privind șansele de supraviețuire ale tânărului de 17 ani.