Sute de soferi, sanctionati de politistii vasluieni

PRINSI…Sute de soferi din judetul Vaslui au avut parte de un final de sãptãmânã negru. Politistii au fost la datorie si au „ars” la buzunare toti conducãtorii auto care au încãlcat legislatia rutierã. Oamenii legii au verificat peste 360 de vehicule si au aplicat 277 de sanctiuni contraventionale în valoare totalã de 187.000 de lei. Din totalul celor 277 de abateri, 219 au avut legãturã cu nerespectarea regimului legal de vitezã.

De asemenea, au fost retinute 53 de permise de conducere si retrase 3 certificate de înmatriculare. „Principalele cauze care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost nerespectarea regimului legal de vitezã (40), efectuarea de depãsiri neregulamentare (11), neacordare de prioritate pietoni (1) si nerespectarea dispozitiilor politistului rutier (1).

Recomandãri pentru soferi

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. – Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã. De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule.

– Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule!

– Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public.

– Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare.

– Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate.

– Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare!

– Nu consumati alcool sau substante interzise! Acestea vã vor scãdea capacitatea de reactie, concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor.
NICIUN COMENTARIU