Suspiciuni de otrãvire cu antigel, în cazul asistentei mãcelãrite de sotul politist!

IPOTEZÃ...Mihaela Enache se zbate între viatã si moarte, pe un pat din spital din Iasi, în timp ce colegii ei bãnuiesc cã la mijloc ar fi vorba despre un caz de otrãvire

SUSPICIUNI… Asistenta medicalã de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, care joia trecutã a intrat în comã de gradul IV, se aflã în moarte cerebralã, la o clinicã din Iasi. Potrivit unor surse medicale, în acest moment activitatea cerebralã a pacientei este zero, ceea ce înseamnã cã sansele sã-si mai revinã sunt aproape nule. Apropiatii acesteia suspecteazã cã femeia ar fi fost otrãvitã sistematic cu etilenglicol, o substantã folositã ca antigel la masini, care i-ar fi fost turnatã zilnic în diverse bãuturi chiar de cel cu care si-a unit destinul si cu care are doi copii. Asistenta medicalã a avut exact simptomele unei intoxicatii cu etilenglicol. „Produsii de metabolism ai acestei substante cauzeazã acidozã metabolicã severã, deprimarea sistemului nervos central, insuficientã renalã si cardio-respiratorie acutã”, a precizat un medic specialist. Adicã exact problemele de sãnãtate cu care Mihaela Enache s-a prezentat joi, la urgente : stare generalã proastã, ameteli, pierderea echilibrului, exprimare defectuoasã si picioare amortite. În timp ce asistenta medicalã se zbate între viatã si moarte pe patul de spital, sotul ei umblã liber si nimeni nu-l întreabã nimic de sãnãtate. Angajat ca psiholog în cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã, Mihai Enache a fost evaluat psihologic ultima datã în urmã cu doi ani si jumãtate, la Bucuresti, când a dat examen pentru a intra în rândul politistilor de frontierã. De atunci nu a mai trecut prin niciun test, desi indiciile care ies acum la ivealã aratã cã acesta ar avea ceva probleme la mansardã. Ne întrebãm cum poate o astfel de persoanã, agresivã, introvertitã, sã dea avize psihologice, politistilor.

„Frumoasã, sensibilã, foarte umanã când dãdeai peste ea în incinta spitalului”, „Aceastã asistentã a fãcut foarte mult bine”, „meritã tot respectul, avea o inimã de aur”. Sunt doar câteva dintre comentariile vasluienilor care s-au intersectat cu Mihaela Enache de-a lungul anilor. Asistenta, care lucra atât la spital cât si la o clinicã privatã, unde oferea servicii de îngrijiri la domiciliu, era foarte apreciatã de pacienti, dar si de colegii de muncã. Muncea, de multe ori, peste puterile ei pentru a aduce bani în casã si a le oferi copiilor tot ce-si doresc. Însã cu cât îsi dãdea interesul sã fie mai bine familiei, cu atât era mai chinuitã. Potrivit unor apropiati de-ai sãi, sotul o bãtea constant, îi lua banii pe care îi câstiga prin muncã pentru a-i juca la cazinouri, iar în ultima vreme pierduse si sprijinul celor doi copii. Trãind un adevãrat cosmar acasã, Mihaela s-a decis sã divorteze, iar pentru a avea parte de un proces mai usor îsi scosese inclusiv un certificat medico-legal, care confirma bãtãile încasate în ultima perioadã. Pentru a-i terfeli imaginea, cealaltã tabãrã ar fi început sã lanseze tot felul de acuzatii la adresa asistentei, cea mai gravã fiind aceea cã femeia ar fi avut grave probleme cu bãuturile alcoolice. Acuzatiile au fost însã infirmate inclusiv de conducerea unitãtii medicale, care ne-a declarat cã niciodatã asistenta Mihaela Enache nu a venit în stare de ebrietate la serviciu si cã aceasta era un cadru medical model, cu o conduitã ireprosabilã.

.

Otrăvirea, o variantă tot mai vehiculată și demnă de luat în seamă
Aflată în plin război cu soțul ei, femeia nu și-a mai dus planurile la bun sfârșit. Săptămâna trecută, asistentei i s-a făcut rău când era acasă. A ajuns la spital, iar după câteva ore a intrat în comă de gradul IV. Inainte să-și piardă cunoștința, le-a spus medicilor că se simte rău, amețește, și îi amorțesc picioarele de la genunchi în jos. Nu mai știa care e dreapta și care e stânga, își pierdea echilibrul și tremura. Transportată în comă de la Vaslui la Iași, starea asistentei s-a agravat: ambii rinichi au încetat să mai funcționeze. Voci din sistem ne-au declarat, sub protecția anonimatului, că asistenta ar fi fost otrăvită periodic cu etilenglicol, o substanță pe care corpul o elimină imediat, dar care este deosebit de periculoasă. Am stat de vorbă cu un medic specialist, pentru a afla ce presupune intoxicația cu etilenglicol. „De la început, trebuie să specificăm că este una dintre cele mai toxice substanțe. Doza letală este de aproximativ 1,5 g/kg, deci nu trebuie să ingerezi o cantitate foarte mare pentru a-ți pune viața în pericol. Semnele intoxicației nu apar întotdeauna imediat după ingestie, ci după câteva ore. Această intoxicație se manifestă ca starea de ebrietate, asociind tulburările digestive precum greața și vărsăturile cu cele neuro-psihice, adică pacientul are un ritm foarte lent de articulare a cuvintelor, merge ebrios, prezintă vertij, euforie, convulsie, somnolență până la pierderea cunoștinței și inclusiv comă. Produșii de metabolism ai acestei substanțe cauzează acidoză metabolică severă, deprimarea sistemului nervos central, insuficiență renală și cardio-respiratorie acută”, a precizat medicul specialist. In prezent, starea de sănătate a pacientei este deosebit de gravă. Aceasta are mai multe organe interne afectate, iar activitatea cerebrală este zero.
.
Psiholog cu probleme psihice?
Faptul că Mihaela Enache trăia un coșmar acasă a fost confirmat atât de certificatul medico-legal, cât și de plângerea pe care fratele ei a depus-o la poliție, pentru violență în familie. Cu toate suspiciunile care planează asupra lui, soțul asistentei se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, acesta a fost evaluat psihologic în 2017, la București, când a dat examen pentru a intra în rândurile polițiștilor de frontieră. De atunci nu se știe dacă psihologul Mihai Enache a mai fost testat psihologic. Este revoltător faptul că un astfel de individ, dă avize psihologice, polițiștilor. Deși este în centrul unui scandal, până în acest moment, șefii Poliției de Frontieră nu au luat nicio măsură în acest caz, iar individul își vede liniștit de treabă.