Senatorul Marian, zmeu la Bacãu!

Ia te uite cine face ordine in PDL

SEFUL Despãrtire cu scandal în filiala PDL de la Bacãu, acolo unde singurul parlamentar democrat liberal din judet a pãrãsit partidul, acuzând imixtiunea unor colegi veniti de la Vaslui. Deputatul Valerian Vreme, fostul ministru în guvernul Boc, a acuzat faptul cã senatorul PDL de Vaslui, Dan Marian, ar fi venit si ar fi fãcut scandal în organizatia Bacãu, fiind trimis de la centru sã facã ordine. Marian ar fi fost trimis la Bacãu ca vicepresedinte al organizatiei judetene de acolo si a fãcut un imens tãrãboi, bãtând cu pumnul în masã. „Nu a fãcut altceva decât sã încerce sã umileascã organizatia PDL Bacãu prin modul de a conduce o sedintã, cu strigãte si bãtând cu pumnul în masã”, a spus Vreme la despãrtirea de PDL Bacãu. Printre persoanele pe care Dan Marian a simtit nevoia sã le punã la punct a fost si Gabriel Berca, fost ministru de Interne, în fata cãruia senatorul se ploconea cu ani de zile în urmã.

La Bacãu, deputatul Valerian Vreme si-a dat demisia din partid si a devenit independent, acuzând tonul ridicat si tipetele noii conduceri. Se pare cã, simtind cã deputatul va pãrãsi partidul, conducerea centralã a desemnat doi vicepresedinti care sã se ocupe de organizarea filialei în continuare. Asa se face cã au ajuns la Bacãu doi lideri de filiale judetene, cel de la Suceava si senatorul Dan Marian, de la Vaslui. Ultimul, prin metodele bine cunoscute, abia ce a intrat în sediu si a început sã batã cu pumnul în masã, umilind organizatia PDL Bacãu. Fostul deputat PDL spune cã nu a simtit asa umilintã în viata lui. „Nu au respect pentru bãcãuani. Un partid nu se conduce pe ton, cum se dicteazã acum de la nivel central. Sãptãmâna trecutã au venit doi delegati de la nivel central (Dan Marian si Ioan Bãlan, n.r.), care nu au fãcut altceva decât sã încerce sã umileascã organizatia PDL Bacãu prin modul de a conduce o sedintã, cu strigãte si bãtând cu pumnul în masã”, a afirmat Vreme. Printre cei pe care Marian a încercat sã-i punã la punct s-a numãrat si consilierul prezidential Gabriel Berca, fost ministru de Interne. „Am demisionat din PDL atunci când am vãzut ce se întâmplã în judetul Bacãu si pentru cã nu pot asista pasiv la restauratie”, a spus Berca.

Organizatia de la Vaslui e „varzã”

Trimis sã facã ordine la Bacãu, senatorul Marian si-a dat în petic si s-a impus ca un mare lider politic în judetul vecin. Din pãcate pentru el, organizatia PDL Vaslui, acolo unde este presedinte, stã foarte prost, fiind mai mult o organizatie de presedinte si douã-trei persoane în jurul acestuia. Democrat-liberalii vasluieni au de rezolvat foarte multe probleme, fiind zvonuri despre trãdãri si plecãri la alte partide, însã senatorului Marian nu-i pasã. Desi nu a reusit sã-si stabilizeze organizatia si sã rezolve problemele interne de la Vaslui, a preferat sã meargã în Bacãu, acolo unde a fost primit cu ostilitate.