FESTIVITATE…Timp de cinci zile, începând cu joi, 26 ianuarie, pânã luni, 30 ianuarie, Scoala Gimnazialã “Vasile Alecsandri” a îmbrãcat straie de sãrbãtoare. Ajunse la a XVII-a editie, Zilele Scolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui au inclus activitãti de suflet, la care au participat prescolarii si elevii scolii, precum si cadre didactice si musafiri invitati din afara scolii. Astfel, copiii au desfãsurat concursuri de creatie literarã sau plasticã, pornind de la opera marelui scriitor al cãrui nume este purtat cu mândrie de scoalã. Unele dintre aceste activitãti au vizat traduceri ale operei alecsandriene în limbile francezã sau englezã. Nu au lipsit competitiile sportive, cele dedicate sportului mintii, sahul, sau activitãtile combinate, avându-i ca protagonisti pe prescolari si scolari deopotrivã.
Ziua de luni, 30 ianuarie, a fost marcatã prin activitãti sub deviza “Oameni, Cãrti si Educatie”, fiind destinatã cu deosebire pãrintilor si elevilor scolii. S-au desfãsurat: o activitate cu pãrintii din comitetul de pãrinti al scolii si elevii membri ai consiliului elevilor, lansare de cãrti (Limba românã si Matematicã), nelipsind revistele scolare “Nouã”, “Matematica” si “Junior9” si un spectacol omagial sustinut de elevi ai claselor cu program integrat de muzicã si arte plastice, coordonator prof. Romeo Talmaciu. Pãrintii au fost premiati cu diplome de excelentã, pentru buna colaborare si interesul acordat educatei copiilor. „Editia Zilelor Scolii din acest an a fost gânditã în mod special pentru pãrinti si scolari. Am dorit ca dumnealor sã simtã cât sunt de apreciati pentru tot ceea ce fac, împreunã cu noi, cei din scoalã, pentru educatia copiilor lor. Atunci când colaborarea este completã, rezultatele nu au cum sã nu fie pe mãsurã si telurile comune atinse – primul dintre acestea fiind, desigur, desãvârsirea educatiei elevilor”, a declarat doamna profesor Dorina Baban, directorul scolii.
Elevii au fost implicati în cele mai diverse activitãti
Timp de cinci zile, elevii scolii au fost implicati, alãturi de cadrele didactice, în cele mai diverse si frumoase activitãti. Startul sãrbãtorii a fost dat de un concurs de creatie plasticã – “Sfintii Trei Ierarhi” (prof. Maria Dãrescu). Tot din aceastã categorie, a artelor plastice, au fãcut parte si activitãtile “Poetul pastelurilor”, concurs de picturã dedicat elevilor din clasele primare si din grupele de grãdinitã (prof. Mihaela Ionascu, prof. Liliana Tofan si prof. Sorina Tudose), concursul dedicat elevilor de gimnaziu “Iarna pe …pânzã” (prof. Irina Ursache, prof. Monalisa Prelipcean si prof. Ramona Costin), dar si o expozitie a lucrãrilor premiate la concursurile de arte vizuale -”Simfonia culorilor în pastelurile lui Alecsandri” (prof. Irina Ursache, prof. Monalisa Prelipcean). Nu au lipsit concursurile literare si de recitare, atât în limba românã, cât si în limba francezã – “Poetul doinelor si lãcrãmioarelor”, dedicat claselor pregãtitoare pânã la clasa a IV-a (prof. Doina Becciu, prof. Nicoleta Viziteu), “Les poemes de V. Alecsandri”, în care au fost angrenati elevii de clasa a VIII-a (prof. Oana Cãlina Lupu) – dar nici atelierele de lucru -”Acrostiches et caligrammes”, atelier de scriere creativã, clasa a VIII-a (prof. Mihaela Tîrcã), atelierul de creatie “Înapoi la traditii, clasa a V-a, (prof.Irina Ursache). Alte activitãti organizate au fost: lectia deschisã “De la grãdinitã la scoalã” (prof. Cerasela Mitrache), concursul “Matematica, aventura cunoasterii”, în colaborare cu Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir” Vaslui (prof. Mircea Stefan, prof. Elena Bejan, prof. Dorina Baban); “Olimpiada sahului scolar” – etapa judeteanã (prof. Constantin Grosu, prof. Emil Ianul, prof. Dan Deliu); expozitia de carte si publicatie scolarã “Carte frumoasã, cinste cui te-a scris” (prof. Constantin Grosu, prof. Doinita Diaconu).