Scandal uriaș la Bac!

Scandal uriaș după BAC la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani. Surse oficiale susțin că o absolventă s-a trezit cu teza anulată din eroarea profesorului supraveghetor. Acesta intenționase să anuleze teza unui alt elev, care scrisese cu litere mici în colțul paginii destinat titlului examenului, unde trebuia să folosească majuscule. Supraveghetorul ar fi înlocuit formularul tipizat cu unul nou dar pe cel inițial nu l-a anulat pe loc, ci l-a lăsat pe catedră…..și a uitat de el. La sfârșitul examenului, când a numărat tezele, a constatat că are 11 teze în loc de 10, câți elevi au fost în clasă. În acel moment, supraveghetorul ar fi luat o teză la întâmplare și a anulat-o.

Scandalul ar fi izbucnit după corectarea și deschiderea tezelor, la Brăila, unde au fost corectate lucrările de anul acesta. Astfel, unul dintre candidați avea 2 teze iar lucrarea unui alt absolvent fusese anulată fără motiv. Susele noastre susțin că nedreptatea creată unui elev nevinovat este cu atât mai mare, cu cât teza anulată degeaba era și foarte bună!

Întregul scandal a ajuns până la Ministerul Educației și telefoanele au început să sune la conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Ca o ironie a sorții, responsabil pentru organizarea BAC-ului anul acesta, în județul Vrancea, a fost nimeni altul decât inspectorul general, Dorin Cristea. Rămâne de văzut cum va reuși acesta să rezolve nedreptatea uriașă făcută unui absolvent nevinovat și ce repercusiuni va avea acestă situație asupra viitorului său la IȘJ. Asta în condițiile în care, un alt scandal, mult mai grav, legat de corectitudinea probelor la BAC în comuna Vidra, stă să izbucnească în presă. Vom reveni cu amănunte! ….https://monitoruldevrancea.ro/2020/06/29/scandal-urias-la-bac/