Scandal la CL Zãpodeni, cu “arbitri” de la PSD!

SCANDAL Astãzi, se anuntã o sedintã incendiarã la Consiliul Local Zãpodeni, în care se vor lua decizii importante pentru viitorul comunei. Consilierul Adrian Diaconu, cel care pe 30 iulie a.c. a fost votat pentru functia de viceprimar, însã a fost respins de Prefecturã pe motive de aberante, a cerut primarului localitãtii, sâmbãtã, explicatii pentru modul în care edilul refuzã sã convoace Consiliul Local, pentru discutia pe proiectul de hotãrâre privind schimbarea viceprimarului. “A convocat sedintã de îndatã, sâmbãtã, dorind sã-i aprobãm rectificarea de buget. Adicã, numai problemele lui sunt urgente si de îndatã, dar când noi cerem sã discutãm si alte probleme ale comunei ne rãspunde cã el nu va permite nicio schimbare, nimic. Este bãtaie de joc la adresa locuitorilor din Zãpodeni, ceea ce face acest primar. De ce nu a convocat sedinta de îndatã înainte de ziua de sâmbãtã? A asteptat sã se termine cu termenul de înscriere la migratia politicã?”, spune Diaconu. Pe surse am aflat cã la sedinta de astãzi de la Zãpodeni vor veni toti sefii PSD, inclusiv presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, si prefectul Andrei Puicã, pentru a intimida locuitorii Zãpodeniului.

S-a lãsat cu scandal, sâmbãtã, la sedinta de îndatã convocatã de primarul Constantin Gavril. Acelasi primar care refuzã sã permitã schimbarea viceprimarului, în mod democratic. De patru mandate, primarul de la Zãpodeni s-a învãtat sã taie si sã spânzure în comunã, asa cã nu întelege cã democratia înseamnã sã asculti de vocea celor multi. Timp de mai multe sãptãmâni, consilierii locali din Zãpodeni au cerut convocarea unei sedinte în care sã se discute si despre schimbarea viceprimarului, a doua încercare!, fãrã niciun succes în fata primarului. Sâmbãtã, când Gavril a convocat sedinta de îndatã, s-a ajuns la o discutie cu scântei, în care s-au lansat mai multe acuze. “Avem din urmã multe probleme urgente, o sã le bãgãm pe toate în sedinta urmãtoare, toate sunt urgente, nu numai problemele dvs. Sustineti ideea cã noi nu suntem de acord cu rectificarea bugetarã. Nu am spus asta, dar în sedinta viitoare vom fi de acord, numai cã trebuie sã fiti si dvs. de acord cu proiectele noastre. Tot evitati, sã nu ajungem la schimbarea vicelui. Evitati, evitati, chiar nu mai înteleg. Sunteti constient cã datoritã domnului Chiratcu se întâmpla toate acestea. La urma-urmei, nu i-a spus nimeni sã iasã din primãrie. Poate o sã alegem pe altcineva. Avem trei luni de zile. Dacã ai fost demis, domnule Chiratcu (viceprimarul demis, tinut cu forta pe post de sefii PSD de la Vaslui, n.r.), de ce mai tot tii de postul ãsta?”, a replicat consilierul Diaconu. “Noi vrem sã se facã sedintã ordinarã. Au venit domnii de la Prefecturã si ne-au învãtat cum trebuie sã facem”, a replicat Chiratcu, explicând care este rolul prefectului PSD în tot acest scandal. Oamenii PSD-ului sunt “ajutati” cu sfaturi de la judet, cum pot s-o lungeascã si s-o tergiverseze cât mai mult, pentru a nu permite schimbarea, în mod democratic. “Nu am nimic de ascuns, dacã dvs considerati cã au venit banii ãstia si mã îmbogãtesc… Eu sunt presedintele comisiei de receptie, nu am nicio treabã. M-ati acuzat peste tot, pentru mine ce va fi legal, va fi legal, ce nu va fi legal voi suporta. Sã nu credeti cã în atâtia ani nu intervin si greseli”, a spus, aproape plângând, primarul Constantin Gavril. “Ati început o furtunã politicã, se va termina totul politic. Ce sarcini voi primi, asta voi duce la îndeplinire. O sã gãsiti articol sã mã demiteti, sã mã demiteti. Dar, o sã fie greu”, a mai spus Gavril. Dupã douã ore de scandal, consilierii Opozitiei, sapte la numãr, au refuzat sã aprobe rectificarea de buget, cerând primarului sã punã pe ordinea de zi a urmãtoarei sedinte de îndatã, convocatã pentru astãzi, si a punctului privind schimbarea viceprimarului.

Ce cautã Buzatu si Puicã la Zãpodeni?

Cu sigurantã, spiritele se vor inflama la sedinta de îndatã de astãzi, când se asteaptã si musafiri de la Vaslui. Se spune cã la sedinta CL ar urma sã vinã presedintele PSD si seful de partid al primarului Gavril, Dumitru Buzatu, dar si prefectul Andrei Puicã, cel care ascultã orbeste de ordinele primite de la sefii PSD Vaslui. În acest moment, Opozitia din CL Zãpodeni numãrã sapte voturi, pentru cã trei consilieri de la PPDD, în frunte cu Diaconu, au trecut la PNL. Sunt zvonuri cã unul dintre consilierii Opozitiei ar fi fost intimidat si somat sã se retragã din CL. “De la 1 octombrie si pânã pe 17 octombrie, când a fost ultima zi de înscriere în alte partide, nu a gãsit timp primarul sã convoace sedinta? A asteptat sã treacã acest termen? Ce interes are?”, se întreabã cel pe care consilierii din Zãpodeni îl vor în fruntea comunei. Primarul Gavril este de altã pãrere. “Mi-a spus cã el nu acceptã alt viceprimar”, a mai explicat Diaconu.