Salbã de premii pentru elevii vasluieni care au participat la Tabãra Nationalã de Fizicã, Astronomie si Astrofizicã

FELICITÃRI… Elevii din judetul Vaslui, care au participat zilele trecute la Tabãra Nationalã de Fizicã, Astronomie si Astrofizicã „Marin Dacian Bica”, s-au întors acasã cu o salbã de premii, obtinute în cadrul concursurilor la care au participat. Acestia au confirmat încã o datã valoarea lor si a profesorilor care-i îndrumã la clasã si la Centrul Judetean de Excelentã Vaslui. Este vorba despre 22 de elevi din Vaslui si 14 din Bârlad, pasionati de microbul stiintei, olimpici cu experientã în competitiile din domeniu, mentori, voluntari, mai simplu spus, iubitori ai spatiului cosmic si ai disciplinelor exacte.

Tabãra Nationalã de Fizicã, Astronomie si Astrofizicã „Marin Dacian Bica” s-a desfãsurat în perioada 4-8 ianuarie, fiind destinatã elevilor performeri si olimpici cu aplecare spre rezolvãri de probleme si realizãri de lucrãri experimentale si de laborator la fizicã dar si cu interes sporit pentru activitatea observationalã si initiere în tainele astronomiei si astrofizicii. În cadrul taberei au fost organizate douã competitii, una de fizicã si alta de astronomie si astrofizicã, ateliere coordonate de mentori cu experientã, cursuri, seminarii, seri de observatie cu ajutorul telescoapelor si lunetelor, expozitii, dar si activitãti recreative (sãnius, schi, drumetii, vizite la diferite mãnãstiri si la salina de la Cacica).

Lista premiantilor la Concursul national de Fizicã, respectiv Concursul de Astronomie si Astrofizicã

Tabãra s-a încheiat cu un Concurs national de Fizicã la care au participat elevi la toate clasele de la a VI-a pânã la a XII-a si altul de Astronomie si Astrofizicã care a avut mai multe sectiuni: Astroclub gimnaziu, Astroclub liceu, Preastronomie, Juniori începãtori si Juniori avansati respectiv Seniori începãtori si Seniori avansati la care au fost prezenti si elevi vasluieni. La Fizicã, doi elevi din Vaslui au obtinut Premiul I absolut la Fizicã: Dughie Victor-Andrei, clasa a VI-a la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, îndrumat de prof. Tãune Pavelina si Mihalache Ioana-Andreea de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”, îndrumatã de prof. Ignat Cãtãlin. Premii I la Fizicã au obtinut si elevii Cotârci Andrada-Patricia de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, Novac Iustina – Aurelia (clasa a VIII-a), îndrumãtor prof. Cruceanu Dyana, Mihalache Ioanan-Andreea, Vlonga Stefan si David Stefan (clasa a IX-a), îndrumãtor prof. Ignat Cãtãlin, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. La Astronomie si Astrofizicã a obtinut Premiul I eleva Botez Raisa (clasa a V-a) de la Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, unde prof. îndrumãtori sunt Dumitrascu Irina de la I.S.J. Vaslui si Dumitrascu Leonas de la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui. Premiul II la Fizicã a fost obtinut de elevii Amancii Nicolas si Mândru Stefan (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, iar la Astronomie si Astrofizicã: Vieru Vanesa-Elena (clasa a VI-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Premiul III a revenit elevei Ponea Maria Alexia (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui. Mentiuni la Fizicã au obtinut elevii Flueras Elena (clasa a IX-a, îndrumãtor prof. Ignat Cãtãlin), Gologan Ivana si Cioncu Anne Maria (clasa a VI-a, coordonator prof. Cruceanu Dyana) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si Otel Stefan (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui. Mentiuni la Astronomie si astrofizicã au revenit elevilor Botezatu Daria-Maria (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui, Chiritescu Denis (clasa a VI-a) de la Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui, Mocanu Alexandru (clasa a IX-a), Copacinschi Raisa si Iancu Nicola (clasa a VI-a) de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui.