Restaurant deschis la comandã pentru Buzatu si liderii rromilor din judet (VIDEO)

ÎNTÂLNIRI ELECTORALE ÎN PANDEMIE

PREGÃTIRI PENTRU ALEGERI… Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat, joi dupã-amiazã, la o întâlnire cu iz electoral, tinutã la Popas Sârbi, în prezenta a zeci de persoane, majoritatea lideri ai comunitãtii rrome din judet. Cum alegerile locale si parlamentare bat la usã, seful PSD Vaslui a vrut sã se asigure, probabil, cã rromii vor pune si în toamnã stampila pe cei trei trandafiri. Surse demne de încredere au afirmat cã administratia pensiunii a permis accesul în restaurant, special pentru aceastã sedintã, încãlcând astfel Ordinul comun al Ministerului Sãnãtãtii si Ministerului Afacerilor Interne. Ba mai mult, majoritatea participantilor, printre care si Dumitru Buzatu, au refuzat sã poarte mãsti în interiorul restaurantului, asa cum prevede legea. În video-ul de mai jos se poate observa cum acesta, împreunã cu secretara sa, dar si Ciprian Trifan si reprezentanti ai comunitãtii rromilor, refuzã sã poarte mãstile de protectie în interiorul pensiunii. Contactati telefonic, reprezentantii Popasului Sârbi ne-au declarat cã toate persoanele care au participat la întâlnire au respectat legea. La fata locului a ajuns si un echipaj de politie care, de la orele amiezii si pânã asearã, la închiderea editiei ziarului, a efectuat cercetãri pentru a stabili dacã participantii au contribuit sau nu la zãdãrnicirea combaterii bolilor.

În timp ce mii de tineri din judetul Vaslui au fost nevoiti sã-si amâne nuntile, din motive de sigurantã sanitarã, Dumitru Buzatu organizeazã întâlniri electorale în restaurantele din judet, pentru a-si asigura cât mai multi votanti de partea sa. Dacã sãptãmâna trecutã, acesta a poposit la Todiresti, pentru a se întâlni cu primarii din nordul judetului, ieri a venit rândul rromilor sã punã la cale alegerile din toamnã alãturi de seful PSD Vaslui. Sedinta cu iz electoral, care s-a tinut la Popas Sârbi din comuna Banca, a doborât toate recordurile în materie de nerespectare a legii. Prima si cea mai gravã abatere a reprezentat-o deschiderea salonului de evenimente, special pentru aceastã întâlnire, desi ordinul Ministrului Sãnãtãtii spune clar cã în acastã perioadã, restaurantele rãmân închise, fiind permisã doar activitatea la terase, în aer liber. Dupã ce le-au permis sã tinã sedinta în interior, departe de ochii lumii, administratorii pensiunii nu au avut probleme nici cu numãrul participantilor. Astfel, spun sursele noastre, la întâlnirea de tainã au fost prezenti peste 40 de lideri ai comunitãtii rrome. „Nu s-a respectat distantarea fizicã, nu s-a termometrizat nicio persoanã, la intrare nu s-a fãcut niciun fel de triaj, toatã lumea parcã era pe mosia proprie si nu într-un restaurant. Înainte sã ajungã ei, am întrebat pe unul dintre barmani dacã putem sta înãuntru, pentru cã eram însotit de o persoanã care are grave probleme de sãnãtate si nu poate sta prea mult timp în soare. Ni s-a spus cã servirea se face doar afarã, la terasã. Ne-am conformat, fãrã sã comentãm. Când au ajuns ei, au intrat fãrã nicio problemã. Cel mai sigur, au avut restaurantul rezervat, pentru cã au venit foarte multi, erau peste 40 de persoane. Mai târziu au ajuns si cei din conducerea Consiliului Judetean”, ne-a declarat un martor. Asa cum ne-a obisnuit deja, Dumitru Buzatu a refuzat sã poarte masca de protectie pe toatã durata sedintei, iar exemplul sãu a fost urmat de mai multi participanti.

„A avut loc o sedintã, dar a fost micã, nu mai mult de 20 de persoane”

Contactati telefonic, reprezentantii pensiunii ne-au declarat cã, într-adevãr, a avut loc o sedintã în restaurant, dar fãrã a fi încãlcatã legea. „A avut loc o sedintã, dar n-au stat la masã, a fost ceva mic. S-a tinut în interiorul pensiunii, însã n-au fost mai mult de 20 de persoane. S-a pãstrat distanta, s-au purtat mãsti, nu s-a încãlcat nicio regulã. Dacã nu porti mascã, nu intri în restaurant, asta e regulã de aur aici. Despre domnul Buzatu nu stiu ce filmulet aveti, dar eu vã spun cã fãrã mascã nu s-a intrat în restaurant. Avem mãsti la vânzare pentru cei care nu au, deci am avut grijã sã respectãm legea”, au declarat reprezentantii localului. Tot ieri, imediat dupã ce conducerea CJ Vaslui a plecat, la Popasul Sârbi si-a fãcut aparitia si un echipaj de politie, care a fãcut cercetãri pentru a stabili dacã s-a încãlcat legea atunci când a fost organizatã întâlnirea. „Cu privire la evenimentul de pe raza comunei Banca, colegii sunt la fata locului în vederea stabilirii împrejurãrilor în care a fost organizat acel eveniment privat. Deocamdatã nu avem niciun rezultat”, ne-a comunicat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, asearã, la închiderea editiei. L-am contactat si pe presedintele comunitãtii rromilor pentru a-i cere un punct de vedere, însã acesta ne-a declarat cã nu poate vorbi pentru cã se aflã la volan. Ne-a rugat sã revenim cu un telefon dupã 45 de minute, ceea ce am si fãcut, însã acesta nu a mai binevoit sã rãspundã.
NICIUN COMENTARIU