Proiecte reluate de la zero. Guvernul nu vrea să facă autostrăzile Târgu Neamț-Iași şi Comarnic-Brașov prin parteneriat public-privat

Guvernul nu vrea să facă autostrăzile Comarnic – Brașov și Târgu Neamț – Iași prin parteneriat public privat. Are de gând să pună punct acestei proceduri printr-o ordonanţă de urgenţă. Actualul Executiv vrea să construiască cele două şosele de mare viteză cu bani europeni.

„Vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public privat iniţiate de Comisia de Prognoză.

Ne referim la două proiecte majore de infrastructură esenţiale, respectiv Autostrada Comarnic Braşov şi Târgu Neamţ – Iaşi.

Este un prim-pas pentru deblocarea acestor proiecte pentru că, atât pentru proiectul pentru Comarnic Braşov, cât pentru Târgu Neamţ – Iaşi soluţia aleasă era sortită eşecului încă de la început.

A fost o soluţie de a le îngropa încă din stadiul de pregătire a proiectelor, în loc să găsească surse de finanţare care să ducă la realizarea acestor proiecte”, a spus şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă, în şedinţa Guvern…..https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/proiecte-reluate-de-la-zero-guvernul-nu-vrea-sa-faca-autostrazile-targu-neamt-iasi-si-comarnic-brasov-prin-parteneriat-public-privat-1246645