spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesorii de la LMK, la perfectionare în Malta si Franta

- Advertisement -

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” au participat vara aceasta la trei stagii de pregãtire în institutii din strãinãtate, în cadrul proiectului Eramus+ KA 1 (proiect de mobilitãti), intitulat „Bilingv 15-18 – Reformarea curricularã institutionalã prin ameliorarea competentelor lingvistice si de specialitate ale profesorilor de la profilul bilingv”. Profesorii s-au perfectionat la CIEP – Sevres si CAVILAM – Vichy, Franta, si în Malta. Potrivit informatiilor postate de Alexandru Mîtã, inspector de limbi moderne si coordonator al proiectului, pe http://lang-platform.eu/vaslui/, necesitatea acestui proiect a derivat din profilul Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” – singura institutie din judetul Vaslui specializatã în învãtãmântul bilingv în francezã si englezã, pe de o parte si, pe de altã parte, din nevoia de furnizare cãtre profesorii de la profilul bilingv de competente necesare înnoirii acestui profil.

Primul flux al proiectului de mobilitãti Erasmus+ KA1 al Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui tocmai si-a încheiat cu succes activitatea de formare. Cei patru profesori ai liceului, membri ai echipei de proiect, componenti ai acestui prim grup, au revenit de la cursul de formare special, desfãsurat în Malta, în perioada 3-7 iulie 2016, la Easy School of Languages, institutie specializatã în formare de calitate la nivel international, cu rezultate excelente de-a lungul anilor. Profesorii Cãtãlina Alexa, Gianina Romascu, Gabriela Plãcintã si Nicu Vlad au studiat un nou concept de predare în limba englezã a disciplinelor optionale, în cadrul stagiului intitulat „English Language Development for Teachers plus CLIL Methodology”, organizat de Easy School of Languages, Valletta – Malta si contractat în cadrul proiectului KA1 al Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu”. Acesta este doar primul din cele patru fluxuri în care 20 de profesori din echipa de proiect, selectionati printr-o procedurã specificã, participã, în lunile iulie si august 2016, la stagii intensive de formare organizate în Franta si în Malta. În anul al doilea de proiect, cu noile cunostinte si competente dobândite, profesorii participanti vor proiecta continuturile noilor cursuri optionale, care vor fi predate în limba englezã sau în limba francezã, prin intermediul platformei inovatoare de elearning construitã în proiect. De asemenea, vor fi realizate micro-proiecte internationale eTwinning, desfãsurate pe platforma Comisiei Europene si se vor organzia actiuni specifice de diseminare si de exploatare a rezultatelor, pentru o cât mai bunã vizibilitate si un impact maxim al proiectului în comunitatea localã si în comunitatea educativã, la toate nivelurile.

Al doilea flux al proiectului de mobilitãti

Al doilea flux de mobilitãti al proiectului s-a desfãsurat în perioada 25-29 iulie 2015, la Centre international d’études pédagogiques (CIEP) din Sèvres, cea mai importantã institutie francezã de stat destinatã conceperii, evaluãrii, formãrii, standardizãrii si acreditãrii în domeniul limbii franceze ca limbã modernã. Au parcurs cu succes procesul de selectie si toate etapele premergãtoare stagiului, participând la fluxul de la Sèvres, profesorii din catedra de limba francezã a Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui: Landiana Mihnevici, Ramona Mocanu, Lola Ciolacu, Cristina Bortun, Alina Moraru si Alexandru Mîtã, aflat în dublã ipostazã – de coordonator – monitor al stagiului si de cursant.

Al treilea flux al proiectului de mobilitãti

Al treilea flux de profesori participanti la un stagiu de formare extern a avut ca si gazdã Alianta Francezã Vichy – CAVILAM, institutie în care s-au format 4 din profesorii liceului. Mihaela Dumitrita Bahman, Mirela Bulgaru, Florica Ciurescu si Irina Popa împreunã cu coordonatorul proiectului în ipostazã de monitor au participat, timp de o sãptãmânã, la un stagiu dinamic, multicultural, cu un program foarte bine articulat, cu formatori foarte competenti si atenti la necesitãtile de formare ale cursatilor. S-au abordat teme foarte diverse de civilizatie francezã contemporanã, de gramaticã si de lexic pe fundalul unei comunicãri intensive, care sã le ghideze pe profesoarele liceului „Mihail Kogãlniceanu” în realizarea cu succes a demersului pe care-l propune proiectul – crearea unor continuturi noi, a unor discipline optionale noi destinate profilului bilingv, care sã furnizeze noi competente elevilor liceului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.