spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Prof. Alexandru Mîtã, laureat al Concursului „Creatori de educatie”

- Advertisement -
Alexandru Mîță

PREMIU… Profesorul si inspector scolar pentru limbi moderne Alexandru Mîtã a fost desemnat laureat al Concursului „Creatori de educatie”, pentru proiectele „Campus Virtual al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui” si „Telescoala Vasluianã”. Promovat de Ministerul Educatiei si Cercetãrii, competitia premiazã originalitatea si creativitatea, rezultatele cuantificabile observate la nivelul elevilor, elementele de inovare didacticã si adaptarea la nevoile cât mai multor categorii de elevi aflati în dificultate. Concursul „Creatori de educatie” face parte din proiectul structural „CRED-Curriculum relevant, educatie deschisã pentru toti” si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

În judetul Vaslui, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19, pentru a veni în sprijinul elevilor, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a realizat si lansat, din data de 16 martie 2020, în regim de urgentã, Campusul Virtual – creat si administrat de prof. Alexandru Mîtã, inspector scolar pentru limbi moderne. Într-un timp record – douã zile – s-a „pus pe picioare” Campusul Virtual la adresa http://nelpae.ro/elearning – prin efortul colectiv al administratorului Campusului si al echipelor de lucru, pe discipline – având drept coordonatori, inspectorii scolari pentru fiecare disciplinã/domeniu. Campusul Virtual a devenit, astfel, un exemplu efectiv de muncã în echipã, realizatã cu mult simt de rãspundere, cu foarte multã coordonare si cu deosebitã rigoare – 37 de spatii de curs, 35777 de utilizatori si mii de ore de muncã pentru realizarea lectiilor online de cãtre profesorii – lectori de curs.

Telescoala vasluianã, peste 90 de emisiuni-ore realizate de dascãli din judet

În privinta „Telescolii Vasluiene”, acesta este singurul post de televiziune din România dedicat exclusiv scolii care, în perioada martie-iunie 2020, a reusit sã emitã, pe propriul canal online, un numãr de 90 de emisiuni – ore realizate de profesorii vasluieni. Reluarea emisiei postului TV s-a fãcut pe 9 septembrie 2020, în conditii tehnice deosebite, cu ocazia Webinarului realizat prin Casa Corpului Didactic Vaslui si dedicat folosirii metodelor si instrumentelor online într-un demers didactic coerent, la care au participat peste 2500 de profesori din toatã România. „În numele întregii echipe a proiectului CRED, transmit multumiri si felicitãri tuturor participantilor la selectia „Creatori de Educatie”, editia 2020. Fiecare cadru didactic a demonstrat, astfel, cã este un model inspirational pentru colegii din întreaga tarã. Fiecare participant a cîstigat respectul comunitãtii educationale, întrucât a pus la dispozitia colegilor practicile utilizate cu succes în propria activitate didacticã, devenind un potential model de bune practici, la nivel national, într-un moment în care avem nevoie, mai mult ca niciodatã, de o mobilizare exemplarã caracterizatã prin dãruire si solidaritate”, a declarat doamna Merima Petrovici, managerul proiectul CRED.

Echipa de experti locali, formatã din cadre didactice de exceptie

Proiectul CRED este implementat în judetele: Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani, coordonat de CCD si ISJ. Echipa de experti locali Vaslui este compusã din: Popa Cristinel – expert local coordonator formare, Ursanu Gica – expert local implementare si certificare, Sârbu Petronela – expert local grup tintã, Cotrutã Robert-expert local e-learning, Tãune Pavelina – expert local monitorizare si raportare. „CRED este un proiect grandios nu atât prin numãrul mare de participanti, cât prin noutatea, eficacitatea si eficienta programelor de formare, prin structura, metodologia si instrumentele digitale de valorificare si obiectivare a formãrii, prin platformele, resursele educationale deschise si prin exemplele de bune practici în implementarea de proiecte inovative centrate pe dezvoltarea competentelor-cheie. Activitãtile de formare de tip blended-learning (care îmbinã activitãtile fatã în fatã cu activitãtile de învãtare si dezvoltare online), reprezintã în conceptia expertilor în educatie viitorul învãtãrii scolare, la care se adaugã webinarele, utilizarea resurselor educationale deschise din banca de date si din biblioteca virtualã proprie proiectului, beneficiazã de asistentã tehnicã si educationalã expertã si de implicarea activã a actorilor si partenerilor proiectului”, au transmis reprezentantii ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.