Primarul Pecheanu pierde Primãria Drînceni, fiind executat de ANI!

DEFINITIV… Soc la Drînceni! Primarul Gelu Pecheanu îsi pierde functia, dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a dat verdictul final în procesul cu Agentia de Integritate. ANI l-a acuzat de incompatibilitate, dupã ce a constatat cã a concesionat 75 de hectare din terenul comunei, societãtii care apartinea fiului sãu. Au urmat procese în instantã vreme de 3 ani, iar luni, 5 noiembrie, ICCJ i-a respins edilului cel din urmã recurs. „Nu mã asteptam la aceastã solutie”, spune alesul, care, sentimental, îsi face un fel de inventar al realizãrilor din ultimii 10 ani, petrecuti în fruntea Primãriei Drînceni.

Primarul comunei Drînceni, Gelu Pecheanu, este urmãtorul primar din judetul Vaslui, pe care ANI îl lasã fãrã functie. A mai pãtit-o si fostul primar de la Stãnilesti, Gãbisor Tofan, dar si altii, care nu au izbutit sã convingã instanta cã Agentia de Integritate nu a fost corectã în cazurile lor. Imediat dupã ce a primit vestea deloc plãcutã, primarul Pecheanu a declarat: „Nu mã asteptam la o asemenea solutie. Personal mã întreb de ce sunt unii care au câte 9 dosare, cum e domnul Iohannis, dar toate sunt clasate, iar eu, cã am avut un act administrativ, nu s-a putut clasa? Mã întreb ce fel de tarã este asta?! Apoi, ce-o fi o fi… Astept motivarea instantei. Asa a zis si avocatul, sã avem rãbdare. Cred cã este vorba despre o decapitare a unor Primãrii, decapitare care se face de cãtre o masinãrie politicã”, a spus primarul Gelu Pecheanu.

Primarul Pecheanu si mostenirea pe care o lasã

Convins cã nu va mai fi multe zile în fruntea Primãriei Drînceni, ci doar pânã când va ajunge motivarea de la Bucuresti la Prefecturã, primarul de la Drînceni îsi face un fel de testament al functiei publice de care se va despãrti în curând, unde trece lucrurile bune pe care, spune el, le-a fãcut în cei 10 ani petrecuti în functie. „Sunt multe lucruri bune pe care le-am fãcut pentru comunã si inclusiv adversarii mei politici recunosc acest lucru. Comuna noastrã e frumoasã acum. E schimbatã total. Am asfaltat 70% din comunã, iar în curând va fi 90% asfaltatã, cãci urmeazã asfaltarea de la Albita-Drînceni, de la Râsesti si Drînceni Bãi. Nu e putin, spun eu. Am introdus apa curentã la Ghermãnesti si Drînceni, am modernizat Bisericile (am fãcut garduri împrejmuitoare, prãznicare, grupuri sanitare, tot ce trebuie, ca sã fie totul ca la oameni gospodari). Am fãcut cãmin cultural la Râsesti, teatru de varã la Ghermãnesti, salã de sport. Sunt foarte mândru de ansamblul nostru, „Plaiurile Prutului”, în care am investit, în costume, instrumente, tot ce trebuie, pentru ca acesti copii minunati, coordonati de profesorul Tiberiu Dogariu, sã aibã succes si sã ne reprezinte comuna cu cinste. Am construit parcuri de joacã, am modernizat sediul Pimãriei, am dotat si modernizat Biblioteca comunalã. Am asfaltat, cu sprijinul CJ-ului, drumul judetean care trece prin Ghermãnesti. Iluminatul public este modernizat în toatã comuna. Am dat peste 100 de locuri de casã la tineri. Avem un parc eolian, cu care ne mândrim. Avem acum si douã cãmine de bãtrâni în comunã. Am modernizat toate fântânile din comunã, în sensul cã le-am îngrijit, cu acoperis, cu tot ce trebuie. Oricum, sunt mult mai multe realizãri, dar acum acestea îmi vin în minte. Pentru toate vreau sã multumesc consilierilor mei locali, oameni foarte buni si dedicati comunei, care mi-au fost alãturi si fãrã de care nimic nu puteam face. Vreau sã le multumesc si consilierilor din opozitie, cãci sã stiti cã sunt oameni de omenie si ei, cãci, în ciuda contrelor, au pus binele comunei în fatã si au votat proiectele bune. Si eu am tinut cont de ideile lor. Îi respect. Multumesc apoi sotiei mele, Rodica, pentru cã ea a fost alãturi de mine mereu, un mare sprijin. În rest, pot sã spun cã voi rãmâne în politicã, unde eu am întâlnit oameni valorosi. Fãrã sã ezit, spun cã la PSD am întâlnit cei mai valorosi oameni. Si de la Dumitru Buzatu am învãtat cele mai multe lucruri. Am învãtat multe lucruri bune si de la Bichinet, si de la Dan Marian, dar de la Dumitru Buzatu am învãtat mai mult si, în primul rând, douã lucruri: sã am mereu caracter si sã nu mã rãzbun niciodatã. Îmi doresc ca în urma mea sã vinã un primar care sã iubeascã la fel ca mine aceastã comunã”, a spus primarul Pecheanu.