Prefectul demisionar Eduard Popica, felicitat de noul ministru de Interne: „Vã rog sã vã ocupati de alegeri”

FELICITAT… Eduard Popica, prefectul demisionar de Vaslui, va coordona activitatea din primul tur al alegerilor prezidentiale, desi si-a dat demisia din functie încã de marti dimineatã. Constiincios, tânãrul prefect a venit la serviciu în fiecare zi si s-a achitat de sarcini. La fel a fãcut si ieri, atunci când a apãrut la videoconferinta cu prefectii si structurile deconcentrate, stabilitã de noul ministru Marcel Vela. „Domnule prefect, am auzit cã v-ati dat demisia”, a spus ministrul, atunci când a venit rândul Vasluiului sã vorbeascã de situatia de dinaintea primului tur la prezidentiale. „Da, domnule ministru, însã voi fi prezent aici, pe post, pânã ce veti emite hotârârea de Guvern privind schimbarea din functie, asa este normal”, a spus Popica. „Sãptãmâna viitoare voi emite acea Hotãrâre de Guvern privind eliberarea dvs. din functie. Felicitãri pentru tot ce ati fãcut în mandatul din fruntea Prefecturii Vaslui, am auzit numai lucruri bune si frumoase despre dvs, aici, la minister. Vã rog sã vã ocupati de coordonarea în cele mai bune conditii a primului tur al alegerilor prezidentiale, în judetul Vaslui”, a fost mesajul ministrului Vela.

Discursul noului ministru de Interne i-a fãcut pe sefii Politiei Judetene, ai Jandarmeriei, Politiei de Frontierã sau IGSU sã se foiascã în scaunele din biroul prefectului de Vaslui, ieri dimineatã. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, i-a îndemnat pe toti angajatii ministerului sã se considere dezlegati de orice promisiune sau obligatie fatã de politicieni sau partide politice si sã-si facã meseria corect. “Vã garantez cã acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteti acum în direct cu mine din judete, din aparatul central, considerati cã acum înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, cã sunteti dezlegati de orice promisiune, orice obligatie, orice îndatorire fatã de politicieni, fatã de partide, fatã de cunostinte, care v-au sustinut sau v-au promovat în unele functii de rãspundere de la nivel judetean”, a precizat Vela, luând în surprindere toate structurile MAI prezente la videoconferintã.

Vine un reprezentant MAI la Vaslui, care sã verifice alegerile prezidentiale

Ministrul le-a cerut politistilor de la Rutierã sã nu mai pândeascã din tufisuri cu aparatele radar, ci sã stea la vedere. „Rog Politia Rutierã sã nu se mai ascundã pentru a prinde soferi, pietoni, sã fie la vedere, oamenii sã ne vadã acolo în teren prezenti, sã prevenim contraventiile, nu sã actionãm dupã ce ele au avut loc si cel mai grav dacã au avut loc, au avut si consecinte dramatice. Trebuie sã rebranduim Politia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru cã asa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, sã punem pe roate o nouã abordare astfel încât românii sã aprecieze o structurã de elitã, veche, cu traditie care a fãcut jertfe pentru tarã, care s-a implicat întotdeauna sã salveze oamenii, sã le asigura siguranta lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne.