Porumboiu a “inventat” fotbalul la Vaslui, Pongo îl distruge

INCREDIBIL…Damian se reclamã singur la FRF si scoate FC Vaslui din fotbalul mare.

CULMEA IPOCRIZIEI …FC Vaslui se aflã la o rãscruce de drum. Unul care duce la perzanie, altul care o conduce spre performantã. La mijloc, un patron care a înregistrat în sens negativ un record mondial. Este primul proprietar de club de fotbal din lume care-si reclamã echipa la forurile superioare cã nu i-a dat banii, reclamatie care conduce la eliminarea sa din toate competitiile. Acest lucru se întâmplã la Vaslui, iar personajul este Ciprian Iulian Damian, cunoscut la Vaslui sub numele de Pongo.

Clubul ale cãrui performante internationale din ultimii 5 ani l-au urcat pe locul 3 în topul coeficientului european riscã sã disparã din cauza lãcomiei unei singure persoane ! Rãzboiul surd de la FC Vaslui pare fãrã sfârsit. Însã a apãrut si miza. Suma de 1,5 milioane euro pe care patronul clubului, Ciprian Damian îi vrea . Nu i-a “produs”, însã a notificat FRF si comisia de licentiere sã nu acorde licenta pentru sezonul urmãtor, fiindcã, culmea, clubul sãu are datorii la jucãtori si angajati. Ati ghicit, angajatul dator, primul în top este chiar acesta cu suma de 1,5 milioane. Este un caz unic în lume în care un patron îsi amenintã propria companie cu falimentul, când, de fapt, acesta ar trebui sã se dea peste cap pentru a-si salva firma. Pentru a scãpa de furia fanilor si dupã ce a gafat trimitând FRF-ul acest document fierbinte, care îngroapã cel mai iubit brand la Vaslui, patronul-angajat mai trimitie un document la fel de incendiar, dupã ce în presa centralã pozeazã ca un baiat bun, salvator al Vasluiului. Este vorba de o amânare a plãtii pânã la 30 mai 2014. Cu alte cuvinte vrea cu orice pret banii si nu de oriunde, ci de la firmele lui Adrian Porumboiu. Acesta reclamã la FRF cã banii provin de la un contract de administrare pe care îl are cu clubul. Adicã si-a semnat singur un contract prin care are de încasat bani. Într-o notificare cãtre FRF si publicatã de Prosport.ro acesta declarã: “Subsemnatul, Damian Ciprian Iulian, presedinte CA la SC Sporting Club Vaslui, sunt de acord ca suma de 1.415.915 euro (reprezentând restanta la 31.12.2013 din contractul de Administrare nr. 1007/23.10.2010) sã-mi fie plãtit pânã la data de 30.05.2014”. Iatã o dovadã clarã prin care acesta someazã clubul pentru o platã uriasã. În presa centralã, Ciprian Damian a anuntat cã renuntã la bani pentru ca echipa sã primeascã licenta, îssã documentele aratã altceva. Acest exercitiu de imagine nu-l ajutã pentru cã realitatea este alta. Viorel Duru, presedintele comisiei de licentiere a precizat pentru Vremea Noua cã documentele prezentate de Damian în presã, de care dânsul nu are cunostiintã în mod oficial, sunt de fapt o amânare a plãtilor si nu o retragere a notificãrii. Acesta a precizat cã Damian a trimis o notificare cãtre comisie prin care cere recuperarea sumei de 1,5 milioane de E.

Ce a fãcut Damian pentru pentru FC Vaslui pentru a primi 1,5 mil de euro?

Este curios ce a prestat Ciprian Damian pentru a primi suma de 1,5 milioane de euro. Este vorba de o sumã uriasã de bani pe care nici cei care au dus faima clubului nu i-a încasat. Wesley, Sânmãrtean sau Adailton ar fi invidiosi pe Damian, pentru aceastã sumã. Wesley a încasat acesti bani în toate cele patru sezoane cât a stat la Vaslui si a marcat 60 de goluri. Sânmãrtean si Adailton au fost cei mai buni pasatori din Ligã si când au plecat au fãcut-o cu demnitate, bãgând bani multi în visteria clubului. Acum trântorii vor bani cu orice pret, cu riscul ca FC Vaslui sã dispare si considerã cã meritã bonusuri de performantã pentru rezultatele echipei. Pentru fanii care iubesc culorile “galben-verde” presedintele si patronul clubului ar trebui sã facã public acest contract si ce a prestat pentru fotbalul vasluian.