Polițiștii au folosit armamentul din dotare, după ce un bărbat i-a amenințat cu un cuțit; el a fost reținut

Polițiștii focșăneni au fost sesizați prin apel 112 de o femeie, despre faptul că aceasta ar fi fost agresată de concubin. Cu ocazia deplasării la fața locului s-a stabilit că bărbatul ar fi părăsit locuința până la sosirea organelor de poliție.

Femeia a fost condusă la sediul Poliției Municipiului Focșani, unde a formulat plângere pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, refuzând însă emiterea unui ordin de protecție.
După întocmirea documentației, polițiștii au condus-o pe femeie la domiciliu, ocazie cu care, cu acordul acesteia, au pătruns în curte pentru a verifica dacă mai există vreo stare de pericol pentru viața ori integritatea corporală a femei. La un moment dat, bărbatul care revenise la locuință, a ieșit în curte având în mână un cuțit și s-a îndreptat amenințător către polițiști, adresându-le injurii. Bărbatul a fost somat să abandoneze cuțitul, dar întrucât nu s-a supus somației, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, trâgând un foc de avertisment în plan vertical. Acesta a aruncat cuțitul pe sol, după care cei doi polițști l-au imobilizat, l-au încătușat și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Focșani.
În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea s-a sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar în data de 27 ianuarie a.c., față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore…………https://monitoruldevrancea.ro/2020/01/27/politistii-au-folosit-armamentul-din-dotare-dupa-ce-un-barbat-i-a-amenintat-cu-un-cutit-el-a-fost-retinut/