Partidul lui Ciolos de la Vaslui se mutã la PNL si îi dã un vot de blam lui Botez de la USR

MUTARE… La Vaslui, partidul lui Ciolos se încãpãtâneazã si nu vrea sã meargã pe mânã deputatului Botez de la USR. Trei nume importante din Biroul Judetean Plus au fãcut pasul, cu tot cu sustinãtorii lor, cãtre PNL. Este vorba despre Louis Pãlãdutã, Vlad Stoian si Florin Drãgut, piese grele ale partidului. Ei spun cã fuziunea PLUS – USR la Vaslui a distrus spiritul european adus de fostul premier Ciolos, practic Botez nu a purtat niciun fel de negociere cu ei si, pur si simplu, i-a asimilat. Merg cãtre PNL fiindcã îsi doresc o confruntare directã cu PSD, nu una doar de fatadã, cum se prefigureazã a fi cea din tabãra USR: „Noi am decis sã facem pasul cãtre singurul partid de dreapta care luptã cu PSD. Vrem sã ne pãstrãm identitatea de dreapta. Avem firme în privat, nu avem treabã cu banii publici. Noi am intrat în politicã sã dezvoltãm sectorul privat. Vinovati de plecarea noastrã sunt toti cei care conduc USR la nivel de judet, prin maniera lor dictatorialã de a conduce un partid”, a spus Louis Pãlãdutã.

Fuziunea PLUS-USR îi dã bãtãi de cap deputatului Botez. Plecarea celor trei membri importanti cu tot cu simpatizanti nu e un semn bun pentru bãiatul cu rucsacul, care a impresionat acum patru ani prin modestie si sinceritate. Cei patru ani de Parlament l-au trasformat într-un mic baronas, dacã e sã ne luãm dupã mai multe declaratii ale unor fosti membri USR, care s-au refugiat la PLUS. Reamintim cazul lui Ciprian Canã, un lider legitimat în stradã ca userist. Si financiar situatia parlamentarului s-a îmbunãtãtit, el acumulând masini si un cont consistent de 160.000 de lei. În interiorul partidului este un mic dictator, iar promovãrile nu se fac pe principiul meritocratiei, ci pe cel al lingusirii. Iatã ce spune Louis Pãlãdutã, unul din cei trei membri ai Biroului Judetean Plus: „Noi am plecat din douã motive mari. Dacã am fi vrut în USR, ne înscriam direct. La acel moment ne-am dorit altceva. Din cauza fuziunii, nu ne mai regãsim în noul partid care e pe cale sã se formeze. Practic noi am fost înghititi, nu am venit ca parteneri egali. Spun asta, pentru cã am vãzut o lipsã de coloanã vertebralã a USR în negocierile cu noi, plecând de la modul cum au fost distribuiti membrii nostri în sectiile de votare de la alegerile prezidentiale, pânã la stabilirea listelor comune de la alegerile locale de acum. Nu se merge pe criteriul meritocratiei, ci pe un procent matematic prestabilit de dinainte, în care cei de la USR au prioritate. Ce se negocia astãzi, mâine nu mai avea valoare, dacã nu le convenea lor”.

Cine sunt cei trei care au plecat din PLUS la PNL

CV-uri…Iatã cum se prezintã Louis Pãlãdutã si cum îi descrie si pe colegii lui care au plecat în PNL. „Toti trei care am fãcut pasul suntem din Biroul Judetean Plus. Eu mã numesc Luis Pãlãdutã si m-am ocupat de recrutarea membrilor de partid din mediul rural si uban din tot judetul. Sunt locul 11, ca si capital politic la nivel national din tot partidul, adicã din peste 17.000 de membri. Cu mine a mai plecat Vlad Stoian, un tânãr sef al Biroului Judetean si Presedintele Organizatiei de Tineret. Este si coordonatorul unei comunitãti locale din Bârlad. Spun comunitate, fiindcã la Plus, nu aveam organizatii pe UAT, ci un pic mai mari, care cuprind teritorii între 8.000 si 10.000 de locuitori. Si al treilea, Florin Drãgut, este membru în Biroul Judetean Plus. El se ocupa cu strângerea de fonduri din sponsorizãri în interiorul partidului”, a spus Louis Pãlãdutã.
NICIUN COMENTARIU