Notarul de la Negresti, complice în rãpirea fetitei

DEZVÃLUIRI…Chiar dacã a sustinut cã poate merge pânã în pânzele albe si cã procura pe baza cãreia micuta Adela Maria Rosca a iesit din tarã nu este falsã, dovezile o contrazic. În momentul în care a fost fãcut acel document notarial, tatãl fetei era plecat în Franta, fapt dovedit si de e-mail-ul trimis la data la care a fost emis documentul. Si nu numai! La Curtea de Apel Iasi existã un dosar penal pe numele notãritei Aurorei Cornea, acuzatã si cercetatã pentru fals intelectual pentru o altã spetã. Aceasta ar fi emis o procurã pe numele unei persoane decedate si din acest motiv a ajuns în boxa acuzatilor. Un alt amãnunt suspect îl reprezintã faptul cã spatiul în care functioneazã biroul notarial este închiriat de la Monica Loredana Ignat, mama fetitei pentru care notãrita si-a pus pielea la saramurã.

Chiar dacã a pozat în persoanã cinstitã si declara cã nu îsi va risca întreaga carierã pentru a emite un act fals în baza cãruia Monica Ignat a putut sã-si scoatã fetita din tarã si sã o trimitã în Italia, unele informatii tin sã o contrazicã. Biroul Notarial de la Negresti al Aurorei Cornea functioneazã într-un spatiu închiriat tocmai de la Monica Loredana Ignat. De aici si legãtura între cele douã femei. Actul despre care tot s-a vorbit pânã acum cã ar fi un fals grosolan, se pare cã nu ar fi primul fãcut de notar, în aceeasi manierã. În urmã cu ceva vreme, notarul a mai fãcut un act fals. Gurile rele spun cã ar fi fãcut o procurã falsã pe numele unei persoane decedate. Acum, pe rolul instantei Curtii de Apel Iasi se aflã în lucru dosarul cu numãrul 109/45/2015 în care Aurora Cornea este judecatã, deocamdatã în camerã preliminarã, pentru fals intelectual, conform articolului 321 din Noul Cod Penal. Acest articol prevede cã falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia de cãtre un functionar public aflat în exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurãri necorespunzãtoare adevãrului ori prin omisiunea cu stiintã de a insera unele date sau împrejurãri, se pedepseste cu închisoarea de la 1 la 5 ani. De asemenea si tentativa se pedepseste.

Acuzatii tatãlui fetitei

În numerele trecute ale cotidianului Vremea Nouã am arãtat cum încearcã un tatã disperat sã-si aducã fetita acasã din Italia. Paul Rosca a acuzat-o pe notãrita Aurora Cornea cã actul, în baza cãruia fetita a fost scoasã din tarã, a fost unul fals. “Am vorbit cu doamna notar doar la telefon si i-am trimis un mail în care am confirmat cã sunt de acord ca fetita sã meargã sã-si vadã bunica, în luna noiembrie 2014 si în decembrie sã se întoarcã acasã. Tot în decembrie m-am întors si eu în tarã si atunci a fost prima datã când am vãzut-o pe doamna notar”, a povestit Paul Rosca. Întrebatã cum comenteazã acuzatiile care i se aduc, Aurora Cornea a sustinut cã ea este nevinovatã, cã tot ceea ce a fãcut ea este legal si va rãspunde, dacã este cazul, în fata procurorilor. Se pare cã este obisnuitã sã rãspundã în fata oamenilor legii dacã tinem cont de faptul cã dosarul care este acum pe rolul Curtii de Apel Iasi a ajuns acolo dupã ce notarul de la Negresti a stat de vorbã si a rãspuns întrebãrilor procurorilor Parchetului de pe Lângã Curtea de Apel Iasi. Se pare cã de data aceasta notarul nu a tinut cont de implicatiile legale întocmirii unui astfel de caz si a dat curs cererii Monicãi Loredana Ignat, mama fetitei care acum plânge sã se întoarcã acasã, la tatãl ei. Notarul nu a tinut cont de faptul cã existã o decizie a instantei vasluiene care dã drept de vizitã douã ore pe zi, în weekend, sãrbãtori legale si vacante, tatãlui. Si nu a tinut cont nici de faptul cã eliberarea unui astfel de document nu se poate face fãrã acordul scris al ambilor pãrinti care trebuie sã fie de fatã si în fata notarului în momentul semnãrii documentului respectiv. Altfel, întocmirea acestuia devine un act ilegal. “În momentul eliberãrii unui astfel de document, omul trebuie sã fie prezent în fata notarului. Un mail nu reprezintã o cale prin care se poate elibera o astfel de declaratie. Obligatoriu, trebuie sã fie de fatã omul, cu un act de identitate valabil si recunoscut de statul român. Dacã un astfel de document a fost eliberat fãrã a se îndeplini toate conditiile impuse de lege, atunci notarul rãspunde pentru prejudiciul cauzat, dacã se demonstreazã cã a fost fãcut cu intentie”, a rãspuns întrebãrilor noastre un notar vasluian.

În apãrarea sa, notarul Aurora Cornea face referire la trecutul tatãlui

SCUZE SI ACUZE…Aurora Cornea sustine în continuare cã totul e doar o minciunã si cã la mijloc ar fi doar orgoliile celor doi pãrinti ai micutei Adela Maria Rosca. Mai departe, Cornea spune cã, de fapt, tatãl ar fi un bãrbat cu probleme legale si cã i-ar fi fãcut si ei necazuri. “Eu am acordul dumnealui si pot merge pânã în pânzele albe sã-mi demonstrez nevinovãtia. Paul Rosca are destule probleme cu legea si poate face ce doreste dar, dupã aceea voi începe si eu sã depun plângeri”, amenintã notara Cornea. Ba chiar, aceasta spune cã, dacã tot sustine Paul Rosca faptul cã acel act eliberat de dumneai este ilegal de ce nu cere anularea lui si sã-si aducã fetita în tarã, prin ambasadã? Explicatia e una simplã. Dacã Rosca ar face acest lucru, ar recunoaste cã actul eliberat de notar este unul legal, lucru care ar contrazice ceea ce a povestit Paul Rosca. “Pentru tot ceea ce am spus legat de legalitatea actului eliberat de notarul din Negresti eu am dovezi. Eram în Franta când am trimis mailul si pot dovedi usor lucrul acesta. Acum, dupã ce s-a iscat tot scandalul acesta îmi tot trimite mesaje, mã amenintã si se ia de trecutul meu. Oricare ar fi fost trecutul meu si orice as fi fãcut, atât timp cât existã o decizie a instantei care îmi dã dreptul sã îmi cresc copilul nu înteleg ce legãturã are una cu cealaltã”, mai spune Paul Rosca.