Noaptea mintii la Drânceni: fostul primar a luat toaca acasã, dupã ce si-a vãzut scris numele pe ea | VIDEO

DE NECREZUT! Cine si-ar fi închipuit vreodatã cã, în disputele electorale, va nimeri însãsi…toaca din clipotnita unei bisericii! Ei bine, s-a întâmplat în comuna Drânceni, acolo unde, de la o vreme, totul pare sã fie atipic. Criticii administratorului public al comunei, Gelu Pecheanu, îl acuzã nu doar cã a “binecuvântat” niste lucrãri de mântuialã în clopotnita bisericii din satul Drânceni, dar si cã ar fi luat toaca bisericii acasã, dupã ce si-ar fi vãzut numele scris pe ea. Dupã ce ieri a apãrut filmuletul acuzator, astãzi, Pecheanul a dat lãmuririle. “Da, în problema cu toaca, am fost impresionat. Muncitorii de la clopotnitã mi-au adus-o, ca sã-mi arate cã e scris pe ea numele meu si a altor doi oameni apropiati mie. Când am vãzut, am luat toaca si am adus-o la primãrie. Si acum e aici”, a spus Gelu Pecheanu.

“În anul 2018, o firmã de constructii a câstigat o licitatie prin SEAP, pentru modernizarea si consolidarea bisericii din localitatea Drânceni, care era într-o stare deplorabilã. Mai avea un pic si cãdea biserica respectivã. Prin exterior trebuia fãcut cum trebuie, schimbarea acoperisului si a instalatiei electrice, cãci toatã instalatia era un pericol, practic. Biserica era în pericol sã ia foc. A fost schimbatã, asadar, instalatia nou noutã. Lemnul a fost schimbat în proportie de 80%, cã totul era într-o stare deplorabilã. Clopotul era legat numai cu sârmã, avea vreo 50 de sârme. Am fotografiile toate, puse la dosar. Era acolo o mizerie notorie. Erau acolo atâtea sticle de vin, cã am si fotografiile, cã am crezut cã îi bar acolo, nu-i altar. În fine, a trebuit sã-i facem bisericii subzidire, cãmãsuire exterioarã, schimbarea acoperisului si a instalatiilor electrice”, a spus fostul primar.

Pecheanu sustine cã a chemat urgent firma sã refacã podul cloponitei!

“Da, am vãzut filmul, iar clopotarul, cã el a filmat, are dreptate 80%. De ieri, firma care a lucrat acolo, lucreazã acolo, la remediere. Firma respectivã are garantie de bunã executie, iar ea nu-si va lua garantia dacã nu face totul cum trebuie. Eu mereu am spus cã clopotarul de la Drânceni e un om gospodar. Am avut cu el discutii foarte frumoase. Acum are dreptate. Am chemat firma sã facã la clopotnitã totul perfect, cã altfel nu le dãm garantia”, a explicat Gelu Pecheanu.

Dar cu toaca ce-ati avut??!

“Cu toaca sã stiti cã am rãmas impresionat. Era într-o sâmbãtã, eram la cosit, cã eu am animale si trebuie sã muncesc, iar cineva de la firma care fãcea lucrãrile la bisericã la Drânceni, a venit dupã mine cu toaca. Când am vãzut toaca, am rãmas blocat. I-am zis: ce-i cu dumneata, dom’le, ce mi-ai adus? Iar el mi-a zis: dom’ primar, esti trecut pe toacã. Când m-am uitat, eram trecute trei persoane: Pecheanu Gelu, un consilier de-al meu, strateg al partidului, Lãcãtus Stefan si Cornea Costel, seful de la Petron, de la Râsesti, care este un simpatizant. Mai erau vreo trei, patru nume, dar e scris mai mic si nu se cunoaste.

Eu, când am vãzut asa, am zis: mãi, dã mie toaca, cã vãd eu ce fac cu ea. M-am gândit cã e obiect vechi, sã nu se arunce cumva. Si am adus-o la primãrie, este în biroul primarului”, povesteste Gelu Pecheanu. Acesta spune cã toaca din primãrie i-a purtat noroc, totusi. “Da, mi-a purtat noroc, pentru cã m-am rugat la ea, înainte de-a fi operat la inimã si operatia a fost un succes, iar acum mã simt ca la 20 de ani”.
NICIUN COMENTARIU