Mos Crãciun este în pericol! Provocare la OMENIE si BUNÃTATE!

APEL DE SUFLET…În Spitalul de Psihiatrie Murgeni sunt institutionalizati 141 de bolnavi, femei si bãrbati, tineri sau bãtrâni, cu mintile rãtãcite de boli psihice incurabile. Salariatii sufletisti, care îngrijesc acesti oameni, s-au gândit sã le facã o bucurie în acest an, de Crãciun. Toti acesti bolnavi cu mintile rãtãcite uitã de orice este legat de viata lor, dar nu si-au uitat copilãria si pe Mos Crãciun! Haideti sã îi ajutãm ca acum, în pandemie, sã nu-l piardã si pe veselul si darnicul Mos Crãciun! Fiti darnici si buni, asa cum vã stim!

Iatã apelul fãcut de salariatii din spitalul de la Murgeni, pentru a dãrui celor 141 de bolnavi un strop de bucurie, de Crãciun!

Dragii nostri prieteni,

„Virusul de care vorbeste toatã lumea si ne sperie zilele, ne tine la distantã unii de altii, la acest tratament fiind supus însusi Mos Crãciun. Pentru a nu trece aceste sãrbãtori ca un eveniment al singurãtãtii, între 6 decembrie si 24 decembrie vã provocãm la OMENIE si BUNÃTATE.
Dupã cum stiti, pacientii nostri sunt în cea mai mare parte uitati în Spitalul de Psihiatrie Murgeni, uitati de familie, de prieteni, de cunoscuti. Pentru acesti oameni, puteti face ceva, un lucru aparent mic, dar de o valoare emotionalã, sufleteascã, umanã deosebitã.

Cãutati o cutie ca de pantofi în care puneti un lucru cãlduros de iarnã (sosete, mãnusi, cãciulã, o vestã), o pãpusã moale de plus, ceva dulce, o sticlã de suc, un element al sãrbãtorilor (un clopotel, o ghirlandã, un glob, un con de brad, nuci poleite, o creangã de brad) si o scrisoare/felicitare pentru un bolnav (femeie/bãrbat, 20-80 ani).
Gânditi-vã cã vã îmbrãtisati în scris un seamãn suferind, poate chiar o rudã, cineva drag sau faceti acest gest în memoria cuiva apropiat care a plecat dintre noi si cãruia nu-i mai puteti adresa un cuvânt de îmbãrbãtare, un gând bun.

Coletele le puteti trimite pe adresa Spitalului de Psihiatrie Murgeni, str. Dr. Eugen Mitrofan nr 2, judetul Vaslui, cod 737370, persoana de contact Stratulat Sergiu (tel. detalii 0767889922).