Momente emotionante la ISU Vaslui

Corneliu State

PENSIE… Un pompier de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” Vaslui si-a luat adio de la uniforma militarã, primind felicitãri din partea colegilor.

Dupã o bogatã activitate depusã în slujba tãrii, locotenentul Corneliu State s-a retras  pentru a se bucura de o pensie linistitã alãturi de cei dragi. Inspectorul sef, colonel Niculae Tãtaru l-a felicitat pe pompierul militar, multumindu-i pentru întreaga activitate pe care a desfãsurat-o în cadrul unitãtii. „În data de 3 august 2020, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al Judetului Vaslui, în prezenta colegilor de serviciu, domnul colonel Niculae Tãtaru, (î) inspectorul sef al ISU Vaslui a dat citire ordinului de trecere în rezervã a domnului locotenent State Corneliu.
În cei peste 30 ani de carierã militarã, militarul angajat pe bazã de contract, subofiterul si în cele din urmã ofiterul State Corneliu a confirmat cã, cel putin în parte, i se potriveste afirmatia „în ranita fiecãrui soldat se aflã un baston de maresal”. Dupã finalizarea stagiului militar obligatoriu (1988 – 1990), State Corneliu a fost militar angajat pe bazã de contract la U.M. 01118 Vaslui, pânã în 1993, dupã care a urmat cursurile Institutului Militar de Transmisiuni „Decebal” din Sibiu, trecând astfel în corpul subofiterilor. Subofiterul a fost detasat ca sef de autospecialã transmisiuni la unitãti militare din Brãila, Iasi si Vaslui. Începând cu anul 2004, plutonierul major , plutonierul adjutant (2011), plutonierul adjutant sef State Corneliu (2014) îndeplineste diferite functii în cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al Judetului Vaslui, iar din data de 8 decembrie 2017, acesta trece în corpul ofiterilor, dând dovadã de profesionalism si capacitate de adaptare la situatii noi. Pe timpul cât a participat la misiuni, a arãtat cã dispune de cunostintele si deprinderile necesare îndeplinirii cu profesionalism a functiilor în care a fost numit. Inspectorul sef, colonel Niculae Tãtaru împreunã cu toti colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al Judetului Vaslui îi ureazã domnului locotenent State Corneliu „pensie îndelungatã” si succes în activitãtile pe care le va desfãsura în continuare”, a fost mesajul transmis ieri, de reprezentantii ISU Vaslui.
NICIUN COMENTARIU