Moldova-online: Timp de o săptămână, cinefilii vor putea viziona gratuit filme moldovenești

Proiect inedit de promovare a filmelor moldovenești, în perioada pandemiei de COVID-19. Timp de o săptămână, peste 20 de pelicule vor fi difuzate gratuit, online și la TV.

Ideea aparține Uniunii Cineaștilor, care astfel vrea să informeze oamenii că în Moldova se fac filme, doar că acestea ajung să fie cunoscute mai mult peste hotare, decât la noi, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Asta chiar dacă, în Moldova au fost filmate multe pelicule și majoritatea dintre ele au participat la diferite festivaluri internaționale de film.

De aceea, Uniunea Cineaștilor și-a propus să promoveze filmele din Moldova, doar că nu în cinematografe, ci online și la TV, pentru că e pandemie.

Astfel, timp de o săptămână, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze gratuit filme autohtone, realizate de către cineaştii moldoveni. Acestea vor fi selectate din 30 de pelicule, înregistrate în concurs. Deși nu au văzut prea multe filme moldovenești, oamenii au așteptări de la regizorii noștri. …https://stiri.md/article/social/moldova-online-timp-de-o-saptamana-cinefilii-vor-putea-viziona-gratuit-filme-moldovenesti
NICIUN COMENTARIU