Moarte misterioasã la Bârlad: rudele unui biciclist suspecteazã un accident rutier cu… musamalizare!

DILEMÃ… Nelu Lazãr Felician, din comuna Grivita, de 48 de ani, a murit pe 6 iulie la spitalul din Bârlad, dupã ce a fost adus cu ambulanta, fiind diagnosticat cu policontuzii prin cãdere de pe biciletã! Bãrbatul se deplasa pe bicicletã pe strada Mihai Eminescu, spre Confectii, iar în dreptul intersectiei cu strada care duce spre Cartierul Deal, a fost victima unui accident stupid, care a pus pe gânduri întreaga sa familie! A ajuns la spitalul din Bârlad, unde a si murit, iar pe Certificatul Constatator al decesului figureazã niste diagnostice greu de „dobândit” doar în urma unei simple cãderi de pe bicicletã! Familia l-a înmormântat joi, 9 iulie, iar acum vrea sã-i facã dreptate, suspectând faptul cã Nelu Lazãr ar fi fost victima unui accident, care se încearcã a fi musamalizat! Rudele vor depune o plângere penalã la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, prin care solicitã o anchetã amãnuntitã pentru moartea rudei lor!

Moarte suspectã la Bârlad, pe 6 iulie, când pe strada Mihai Eminescu, pe sensul spre Confectii, a fost vãzut cãzut lângã bicicleta cu care se deplasa, un bãrbat. La fata locului a fost o masinã condusã de o femeie, care avea un pasager, iar acesta a chemat ambulanta prin 112. Bãrbatul a fost gãsit inconstient lângã bicicletã, iar femeia de la volan a spus cã ea urca cu masina si, dupã ce a trecut pe lângã biciclist, l-a vãzut în oglindã cã a cãzut si a dat repede înapoi cu masina sã vadã ce-a pãtit. Bãrbatul a fost transpsortat la spitalul bârlãdean, unde nu a mai putut fi stabilizat, fiind declarat decesul. Abia atunci au fost anuntate si rudele acestuia, care s-au trezit cã Nelu Felician Lazãr, fratele si unchiul lor a murit … cãzând de pe biciletã!

Diagnosticile dupã necropsie ridicã semne de întrebare: autoaccidentare sau accident rutier??

Când a luat Certificatul Constatator al decesului de la Morga Bârlad, apartinând de Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui, sora lui Nelu Lazãr s-a crucit: avea niste cauze ale decesului care, din start, eliminã ipoteza cã fratele ei ar fi cãzut de pe biciletã, dezechilibrându-se! Chiar i s-a atras atentia cã, fracturile pe care fratele ei le avea la cap si coastele rupte intrate în plãmâni, nu erau fãcute doar de la o cãdere ci clar de la o izbiturã! Iatã ce scrie pe certificatul constatator: „Cauza directã a mortii: Comã cerebralã. Stãri morbide intermediare care au dus la cauza decesului: Fracturã de boltã si bazã de craniu, Fracturi Costale, Hemopneumotorax. Politraumatism cãdere de pe bicicletã”, scrie medicul care a eliberat Certificatul Constatator al decesului.

Familia solicitã anchetã criminalisticã!

„Au zis de la politie cãzãturã de pe bicicletã…De la Spital însã ne-au zis cã are foarte multe fracturi ca sã fie de la o simplã cãzãturã de bicicletã.  Sunt foarte multe lucruri care nu se leagã si suntem trimisi de la o persoanã la alta si de asta ne-am gândit sã vã semnalãm, cã noi suspectãm o musamalizare a unui accident! Martorul care a vãzut tot a zis cã fratele meu încã mai respira. Si a murit la spital. Martorul (care este o femeie – n.r.) a zis cã urca cu masina spre liceu, l-a vãzut cum i se clãtina ghidonul bicicletei si a vãzut cum a cãzut. A dat cu spatele si s-a dus la el. Ieri însã am aflat cã martorul îsi ducea copilul la terapie în acel moment, asta însemnând cã ea nu urca spre liceu ci cobora si înseamnã cã era pe aceeasi bandã cu fratele meu, nu cum a declarat la politie. A zis cã a apãrut si un profesor de muzicã, dar acel profesor afirmã cã nu a vãzut nimic, el a chemat doar salvarea. Dar de ce nu a sunat ea la ambulantã?? Cã era primul om venit la fata locului? Nu stim ce sã credem, vrem sã fie fãcutã o anchetã profesionistã, de aceea o sã depun luni la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui o plângere penalã pentru a se face cercetãri amãnuntite. Nu se poate sã ai asemenea fracturi si lovituri la cap de la o simplã cãzãturã de pe bicicletã. Vrem sã iasã adevãrul la luminã”, a spus Lidia Porumb, sora celui decedat.

Politia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã

De la IPJ Vaslui am primit urmãtorul punct de vedere, referitor la acest caz controversat: „Evenimentul rutier este înregistrat la noi, din data de 6 iulie, fiind deschis un dosar penal în care s-au fãcut cercetãri initial pentru infractiunea de vãtãmare corporalã din culpã, dupã care, având în vedere decesul victimei, a fost schimbatã încadrarea în ucidere din culpã. Se fac cercetãri pentru elucidarea cauzei care a dus la producerea evenimentului rutier soldat cu o victimã decedatã”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU