Minor de 13 ani, sclav la un consilier local

ACUZATII GRAVE

SCANDAL… Un consilier local, membru al Consiliului local Tãcuta, este acuzat de fapte extrem de grave. Oamenii din localitate vorbesc despre faptul cã bãrbatul a exploatat un minor de 13 ani, membru al unei familii sãrace. L-ar fi luat de la scoalã si l-a dus la muncã, în municipiul Iasi, sã ajute la renovarea unei locuinte. Pentru patru zile de muncã, copilul ar fi primit o sumã modicã, tigãri si bãuturã. Cât a lucrat pentru consilierul local Cristian Sofianu, copilul a fost pus sã care saci cu moloz, de la etajul patru, la ghena de gunoi. Mai mult, oamenii din comunã vorbesc si despre faptul cã Sofianu foloseste serviciile unei persoane cu handicap pe care o trimite sã-i pascã caprele. În replicã, consilierul local sustine cã nimic nu este adevãrat si pune totul pe seama alegerilor locale din aceastã varã.

Consilierul local Cristian Sofianu, membru al Consiliului Local Tãcuta este, zilele acestea, în centrul unui scandal dupã ce a fost acuzat cã exploateazã minori pe care-i pune la muncã, în interes propriu. Mai exact, oamenii din comunã povestesc cã Sofianu a luat un copil de 13 ani si l-a pus la muncã. Pentru o sumã modicã, tigãri si bãuturã, copilul a fost dus sã lucreze la renovarea unei locuinte din municipiul Iasi. Trebuia sã care sacii cu moloz, de la etajul patru pânã la tomberon. În loc sã-l educe si sã-i spunã cã nu este în regulã sã fumeze si sã consume alcool, cosilierul local îi cumpãra toate acestea unui minor”, spune Mihai Condurache. De asemenea, acesta povesteste cã minorul provine dintr-o familie necãjitã, cu tatãl plecat la muncã în strãinãtate. Mai mult, Sofianu si-ar fi arãtat, într-un fel, compasiunea, fatã de minor si l-ar fi lãsat sã doarmã la el acasã numai cã locul minorului ar fi fost în camera în care are montatã centrala termicã, pentru a mai pune un lemn pe foc si în timpul noptii. În schimb, mama minorului are probleme cu alcoolul. Mai mult, sãtenii povestesc cã nu este singurul caz si cã Sofianu ar fi folosit si serviciile unei persoane cu handicap pe care a pus-o sã-i pascã caprele sau cã unul dintre cei care au lucrat, la negru, pentru consilier, la refacerea unei garsoniere, ar fi avut probleme dupã ce molozul i-ar fi cãzut peste un picior.

Consilierul Sofianu nu recunoaste nimic si spune cã totul este o rãzbunare politicã

Întrebat cum rãspunde la acuzatiile ce i se aduc, consilierul local Cristian Sofianu spune cã nimic nu este adevãrat si cã totul este doar o rãzbunare politicã. „Nu l-a folost nimeni la nimic. Voia sã meargã sã-si ia o pereche de papuci de la Iasi si l-am luat cu mine. La ora 15.00 a fost acasã. Toate acuzatiile sunt niste prostii, au o laturã politicã si cine m-a acuzat mi-a vorbit destul de urât. Eu vreau sã mã retrag din politicã si nu vreau sã mai aud de nici un partid politic”, a spus consilierul local Cristian Sofianu.