Minciuni la vârful IPJ Vaslui. Maximiuc, dat pe mâna procurorilor pentru zãdãrnicirea combaterii bolilor

MINCINOS… Soc la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, dupã ce adjunctul comandantului a fost dat pe mâna procurorilor. Este vorba despre comisarul sef de politie Petre Maximiuc, care, desi stia cã este posibil infectat cu Covid-19, a venit la serviciu. Cei care au sesizat acest lucru au fost colegii de serviciu, care, disperati au alertat presa. Desi se stia de trei zile cã sotia acestuia este internatã la Spitalul Bârlad, dupã ce a fost diagnosticatã pozitiv, Maximiuc, lovit probabil de sindromul Buzatu, a continuat sã vinã la serviciu, crezând cã gradul îl face imun la Coronavirus. Mai grav este cã acesta a mintit, spunând cã imediat ce a aflat de la sotie cã este pozitivã s-a izolat si el, fiindcã, atentie ipocrizie, nu a vrut sã punã în primejdie viata colegilor. Acum va trebui sã le povesteascã colegilor de la Parchet cum e cu imunitatea sa. În urma acestor dezvãluiri lui Maximiuc i s-a cerut demisia din functie, iar acesta a mutat “strategic”, depunându-si raportul de pensionare.

Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Petru Maximiuc, va fi cercetat de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, sub aspectul infractiunii de zãdãrnicirea combaterii bolilor, se aratã într-un comunicat de presã al institutiei. Actiunea s-a pus în miscare dupã ce acesta s-a prezentat la serviciu, desi ar fi trebuit sã stea în carantinã. Sotia sa, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad, a fost diagnosticatã ca fiind infectatã cu noul Coronavirus pe data de 31.07.2020, iar acesta, în loc sã intre în izolare, a preferat sã vinã la muncã, unde a avut chiar o sedintã de lucru si nimeni nu a purtat mascã. Din datele obtinute de reporterii Vremea Nouã, sotia lui Maximiuc a fost internatã în spitalul de la Bârlad, pe data de 1 august, iar acesta a ignorat încã o datã regulile si a venit la serviciu. Pe data de 3 august, în timp ce sotia era internatã, adjunctul comandantului IPJ, încã mai credea în paranoia lui Buzatu, cum cã virusul SARS-Cov-2019 nu-i poate atinge pe cei cu functii si a continuat activitatea la serviciu, fãcând chiar un exces de zel. Erau chemati politisti la raport si la semnat documente. Abia marti, pe data de 4 august, dupã ce i-a venit testul pozitiv, comisarul de politie Petru Maximiuc s-a izolat.

Declaratii exclusive obtinute de reporterii Vremea Nouã de la Maximiuc, în data de 4 august

Politistii din sediul IPJ, disperati cã Maximiuc ignorã regululile de izolare, fiind contact direct al unei persoane depistate pozitiv, au dat alarma. Iatã ce a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouã comisarul de politie, Petru Maximiuc. Prins cu ocaua micã, acesta a încercat sã-i inducã pe reporteri în eroare, încurcând în mod intentionat data la care sotia sa a fost internatã. Întrebat de ce nu este în izolare si vine în continuare la serviciu, ca urmare a faptului cã este contact direct al sotiei sale care era confirmatã ca fiind pozitivã, acesta a spus: “Nu este adevãrat. Eu am fost la spital, fiindcã am fost la rându-mi diagnosticat pozitiv si sunt carantinat la domiciliu. Sunt carantinat de astãzi-dimineatã (n.r. 4 august 2020)”. Întrebat de când a fost sotia depistatã pozitiv, acesta a zis cã: “Acum o zi (n.r. 03.08.2020), de când am intrat si eu în izolare. Este internatã la spital. Sotia si-a fãcut initial test, a iesit pozitiv, eu nu am niciun simptom. Mi-am fãcut testarea datoritã faptului cã sotia mea a iesit pozitivã. Eu nu am niciun simptom, acesta e si motivul pentru care am fost carantinat la domiciliu”. Sirul minciunilor comisarului sef au continuat. Acesta a mai spus reporterilor cã: “Vineri, sotia mea nu avea rezultatele. Am fost la sedintã, dar nu stiam cã sotia a fost infectatã. Puteam sã pun în primejdie viata colegilor”. Întrebat de ce luni a fost la serviciu, mai ales cã sotia sa a fost internatã de sâmbãtã dimineatã, Maximiuc a scãldat-o: “Imediat ce am aflat rezultatul testãrii, mi-am luat toate mãsurile si am rãmas la domiciliu. Sotia a primit rezultatul duminicã (n.r. 02.07.2020), nu mai degrabã luni (sic!). Eu de atunci nu am mai fost la serviciu”, a mai spus Maximiuc. Este greu de crezut cã acesta nu are proprietatea termenilor si a datelor. Cert este cã voit acesta a ignorat faptul cã el poate fi infectat cu Covid-19 si, ignorând orice regulã de bun simt, s-a dus la serviciu, unde e posibil sã-si fi infectat colegii.

Reporterii de la Vremea Nouã au obtinut dovada. Sotia sa a fost internatã sâmbãtã la spital.

Surse din cadrul spitalului Bârlad ne-au declarat cã sotia lui Maximiuc a fost internatã pe data de 01.08.2020 (sâmbãta trecutã), dupã ce a primit rezultatul analizei de vineri seara. Prin urmare, Maximiuc ar fi trebuit sã se izoleze încã de vineri, când erau suspiciuni cã sotia sa este infectatã. Dar el a preferat sã meargã la o sedintã, unde, atentie, nimeni nu a purtat mascã. Dacã vineri a fost optional, Maximiuc ar fi fost obligat ca luni, dupã ce a avut dovada cã sotia sa este pozitivã sã fie în izolare, nu în sediul sãu de la IPJ Vaslui. Pentru faptele sale împotriva acestuia a fost începutã urmãrirea penalã si i s-a cerut demisia. Acesta a preferat sã-si depunã raportul de pensionare. Pe tusã, deja se încãlzeste prietenul interlopilor din Bârlad, Cãtãlin Bejenariu, care acum este seful Politiei Municipale Vaslui. Rãmâne de vãzut dacã acesta va fi nominalizat pe postul de comandat adjunct, însã surse din cadrul IGPR spun cã este exclus ca acesta sã acceadã într-o asemenea functie.

(Lucian TIMOFTICIUC)
NICIUN COMENTARIU