Marius Arcăleanu poate schimba Vasluiul, precum a reușit ministrul Tătaru cu sistemul sanitar românesc (VIDEO)

MESAJ… Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este sigur că în județul Vaslui se va produce schimbarea. Acesta crede că partidul a aliniat cea mai bună echipă de candidați la primăriile din comunele și orașele județului. În calitatea sa de președinte al PNL Vaslui, nu a făcut niciun compromis cu PSD, nu a luat niciun candidat de la acest partid și a mers pe mâna tinerilor. De când a preluat funcția de președinte al PNL , a curățat partidul de oamenii lui Buzatu, infiltrați adânc și vopsiți în liberali mincinoși. Astfel, i-a silit să iasă la lumină și să candideze separat, ca un apendic lângă PSD. Vorbim de candidații lui Dan Marian, un pesedist vopsit liberal, care nu urmărește decât postul de vicepreședinte în alianță cu Buzatu. Acum PNL are șansa să câștige alegerile în majoritatea orașelor din județ și în multe comune din mediu rural. Iată ce mesaj dă acesta cu câteva zile înainte de alegeri. „A venit timpul ca și județul nostru să iasă la lumină și să lase trecutul în urmă. Vreau să vorbesc despre Buzatu la timpul trecut și cred că viitorul aparține generațiilor care vin din urmă cu o altă gândire și cu un alt mod de a munci pentru comunitatea lor. Marius Arcăleanu este omul pe care noi, cei din PNL, l-am văzut ca fiind opțiunea cea mai bună pentru a conduce județul. Și cred că va reuși să convingă și electoratul din Vaslui, mai ales acum când în toată România scapă de baronii din PSD. Chiar dacă sunt la București, la Ministerul Sănătății, voi fi mereu lângă Marius Arcăleanu, fiindcă proiectul cu care acesta a venit la Consiliul Județean este al unei echipe din care și eu fac parte. Marius Arcăleanu este cel mai potrivit dintre noi să implementeze acest program de dreapta la CJ Vaslui. Și o spun cu răspundere, ca președinte al PNL Vaslui, ca un bun profesionist și vremelnic ministru al Sănătății” a spus Nelu Tătaru. Proiectul liberalilor este unul foarte ambițios, iar prezența miniștrilor liberali în ultima perioadă în județ demonstrează că Vasluiul rămâne o prioritate pentru Guvernul Orban. Și acest lucru se poate vedea la ultimele rectificări bugetare.

În județul Vaslui, finala pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Vaslui se va disputa între tânărul Marius Arcăleanu de la PNL și Dumitru Buzatu de la PSD. Primul are un plan bine structurat pentru următorii patru ani și îi cere lui Dumitru Buzatu să se dea la o parte. De 16 ani, acesta conduce județul spre faliment. Iată ce spune Marius Arcăleanu: „Am intrat în cursa pentru președinția Consiliului Județean Vaslui cu gândul de a face treabă! De 30 de ani, județul este condus de PSD iar rezultatele le vedem cu toții: Vaslui a devenit cel mai sărac județ din România, o parte dintre satele noastre arată ca desprinse din Evul Mediu, investitorii fug de Vaslui deși avem un potențial enorm. De ce se întâmplă toate acestea? Răspunsul este simplu: din nepăsare! Celor care s-au aflat de peste 30 de ani la conducerea județului nu le-a păsat decât de bunăstarea proprie: nu le pasă de oameni, îi ademenesc din patru în patru ani cu ajutoare și cu promisiuni pentru a le fura votul, apoi uită de problemele lor. Vasluienii au rămas în continuare săraci și fără speranță. Mulți au ales să plece în străinătate și să muncească acolo pentru a-și asigura traiul zilnic. Nu există familie în Vaslui din care să nu fie plecat peste hotare măcar un membru. Asta înseamnă copii rămași singuri acasă în grija bunicilor, înseamnă sate părăsite de tineri, orașe mai triste. Averile șefilor din PSD au crescut constant însă de la an la an: au devenit în timp adevărați moșieri, îi tratează pe oameni cu dispreț și aroganță. Au uitat de ce sunt puși pe acele funcții! Au uitat că rolul lor este să fie în slujba vasluienilor, să facă treabă pentru ei, să le asigure un trai mai bun”. 

Se poate și în Vaslui! Acesta este mesajul lui Marius Arcăleanu pentru vasluieni 

Candidatul PNl la funcția de președinte al Consiliului Județean este sigur pe el. „Cunosc foarte bine problemelor oamenilor din județ și am luat decizia să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui pentru a rezolva aceste probleme. Este timpul să spunem STOP jafului de la Aquavas, să nu mai tolerăm facturi umflate la apă, să nu mai acceptăm ca apa pe care o bem de la robinet să fie transportată prin conduce cancerigene!

Este timpul să aducem apă bună, canalizare și gaz la poarta fiecărui vasluian, în fiecare sat, pe fiecare uliță, la fiecare apartament. Este momentul să facem drumuri bune, să asfaltăm drumurile comunale și sătești, să facem trotuare pe toate drumurile naționale și județene pentru protejarea vieții oamenilor. Este momentul să atragem investitori, să facem parcuri industriale și să oferim oamenilor salarii bune aici, acasă, și să-i aducem înapoi pe părinți de prin toate colțurile lumii, alături de copiii lor. Este timpul să ne preocupăm de educația acestor copii, să le facem școli bune și bine dotate. Trăim vremuri tulburi și, tocmai de aceea, este timpul să investim masiv în spitalele din tot județul, să deschidem centre medicale de permanență în comune, să dotăm spitalele, să protejăm sănătatea vasluienilor.

Tinerii fac facultatea la Iași sau București și nu se mai întorc în Vaslui pentru că este județul în care simt că se sufocă. Voi face tot ce-mi stă în puteri ca situația asta să se schimbe: am un plan bine pus la punct pentru tinerii noștri: vom crea posibilități de dezvoltare personală pentru tineri, atât în orașe, cât și la sate.După ce au muncit o viață, bătrânii noștri trebuie să primească respect la bătrânețe: vom înființa centre sociale pentru seniori în toate comunele și vom face proiecte să-i ajutăm pe cei care nu au sprijin”, a spus Marius Arcăleanu.

Drumurile din județ, prioritatea lui Marius Arcăleanu

Pentru Marius Arcăleanu, marea bătălie la Consiliul Județean o va reprezenta refacerea drumurilor. „În prezent, județul Vaslui are 940 de kilometri de drumuri județene, din care peste 300 kilometri de drumuri pietruite și peste 120 kilometri de drumuri județene din pământ. Avem proiecte concrete și am identificat sursele de finanțare pentru a asfalta peste 600 km de drumuri județene și comunale în primii 3 ani de mandat. Aceasta înseamnă că vom scăpa de blestemul drumurilor de pământ și a celor pietruite, care după fiecare ploaie devin impracticabile. După prima etapă de asfaltare, vom finanța asfaltarea drumurilor comunale și sătești, astfel încât să nu mai avem niciun drum fără asfalt. Încă din prima zi de mandat, voi înființa în Consiliul Județean un serviciu care va gestiona proiectele și investițiile în infrastructura rutieră. Comunele care au acces la drumurile naționale și județene trăiesc în teroare pentru că lipsa trotuarelor îi face pe oameni să meargă pe stradă și, astfel, își pun viața în pericol. În primii patru ani de mandat, vom construi trotuare moderne pe toate drumurile naționale și județene care tranzitează județul Vaslui, împreună cu primăriile, vom face proiecte de finanțare pentru a construi trotuare și pe drumurile comunale”, a spus candidatul PNL.

Nicio casă fără apă, gaz, canalizare

„Este inadmisibil ca în 2020 să existe case fără apă potabilă. Mai mult, sunt sate în județul Vaslui unde există rețea de apă, însă apa nu este bună nici măcar pentru spălat: vine la robinet cu mâl în două sau are sedimente de fier și alte impurități. Vom schimba lucrările în bine. Aducem apă curată și canalizare pentru fiecare casă – există fonduri europene și guvernamentale pentru proiecte de extindere a sistemului de apă și canalizare. Am identificat sursele de finanțare, vom urgenta proiecte și vom executa lucrări de calitate pentru ca în termen de maxim patru ani să nu mai existe casă în Vaslui fără apă curată! Extindem rețeaua de gaze naturale! Vom aplica pentru finanțarea aducțiunilor de gaz prin programele naționale și prin proiecte europene. Aducerea gazului românesc la poarta fiecărui cetățean este o prioritatea a Guvernului PNL și are termen până în 2024. În termen de maxim două luni de la preluarea mandatului de președinte al CJ Vaslui, vom reduce facturile la apă și canalizare: vom contoriza fiecare punct de consum cu dispozitive care se citesc de la distanță. Pierderile făcute din incompetența șefilor de la Aquavas și din nepăsarea celor din conducerea Consiliului Județean nu trebuie să le plătească locuitorii județului! Vom face proiecte cu fonduri europene pentru a schimba conductele cancerigene de transport al apei. Ne vom implica în problema colectării gunoiului la nivelul județului. Există oameni care plătesc serviciul de colectare gunoi fără să beneficieze de el. Vom face stații de cântărire a cantității de gunoi colectate din fiecare localitate, astfel încât cetățenii să nu plătească mai mult decât trebuie!”, a mai spus Marius Arcăleanu.

Marius Arcăleanu nu uită FC Vaslui, brandul care ne-a făcut cunoscuți în Europa

Marius Arcăleanu crede că cel mai bun ambasador al Vasluiului a fost echipa de fotbal FC Vaslui. „Până acum cîțiva ani, Vasluiul era promovat la nivel național și chiar internațional prin echipa de fotbal. Acum sportul vasluian pare uitat în ruină. Vom sprijini echipa de Fotbal fanion a județului și vom face un plan ca în termen de maxim trei ani să revină în Liga 1. Sportul este unul dintre cei mai mari ambasadori naționali și internaționali ai unei comunități. Dacă până în urmă cu cîțiva ani, FC Vaslui, echipa fanion a județului, participa în liga națională și în competiții internaționale, de ceva timp sportul vasluian pare uitat. Încurajarea tinerilor să practice un sport nu este doar un moft și o modalitate de petrecere a timpului liber, ci și un aliat pentru sănătate. Activitatea pe linie sportivă va fi orientată către susținerea sporturilor de tradiție în județul Vaslui (fotbal, rugby, handbal). În acest sens, vom elabora o strategie de popularizare a sporturilor mai sus menționate în comunele și orașele județului Vaslui, concomitent cu acțiuni de selecție. Apoi vom sprijini financiar, prin acordarea de burse lunare de sprijin, cazare și masă gratuită pentru copiii cu real potențial în practicarea acestor sporturi.

Minim 5.000 de locuri de muncă în 4 ani, promisiunea lui Marius Arcăleanu 

INVESTITORI… Candidatul PNL la Consiliul Județean consideră că cea mai mare provocare a mandatului său va fi crearea locurilor de muncă bine plătite, pentru ca vasluienii plecați în străinătate care vor să se întoarcă acasă să aibă o opțiune. „Sunt economist de profesie și știu ce înseamnă valoarea adăugată. Am vizitat în ultimii patru ani parcurile industriale Tetarom din Cluj, parcurile industriale din Oradea, pe cele din Ploiești și chiar parcul industrial din Miroslava, Iași. Am învățat cum se poate înființa un parc industrial și ce trebuie făcut pentru a atrage investitori străini care să aducă în județ locuri de muncă bine plătite. Am identificat apoi zonele din județ cu potențial industrial, cât și cu potențial logistic, așa că avem un plan bine pus la punct pentru a atrage minim 5.000 de locuri de muncă bine plătite în următorii patru ani. Avem proiectele definitivate și vom înființa în județ (zona Vaslui și zona Bârlad) două parcuri industriale. Parcurile industriale vor fi înființate conform Legii 186/2013 și vor oferi facilități fiscale importante investitorilor străini, cât și celor locali care înființează în unitățile de producție noi locuri de muncă. Vom promova oferta parcurilor industriale la nivelul ambasadelor, prin participarea la târgurile internaționale de investiții, prin activități de lobby la nivelul Parlamentului European și prin contactarea marilor companii internaționale de consultanță în investiții. În acest fel, în maxim patru ani, vom crea cel puțin 5.000 de noi locuri de muncă. În zona Huși, avem în vedere înființarea unui parc logistic internațional și depozite frigorifice pe 10 hectare care să colecteze și să proceseze produse agricole ale producătorilor locali, dar și provenite din Republica Moldova. Acest lucru va dinamiza viața economică din zona Huși. În zona Negrești vom revitaliza fosta zonă industrială. Vom cumpăra de la proprietarii actuali clădirile dezafectate și le vom oferi cu titlu gratuit timp de zece ani investitorilor care vor crea locuri de muncă în zonă”, a mai spus Marius Arcăleanu.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, omul care girează pentru Marius Arcăleanu la Consiliul Județean

SPRIJIN… Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și președintele PNL Vaslui, este cel care l-a susținut pe Marius Arcăleanu pentru a obține candidatura partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Acesta a lămurit și un zvon care a circulat în județ și anume că Marius Arcăleanu a fost o soluție de rezervă la Consiliul Județean, candidatura fiind de fapt a ministrului: „Decizia a fost luată încă de anul trecut ca Marius Arcăleanu să fie candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, când încă nu se punea problema ca eu să fiu numit ministru al Sănătății. În momentul în care am optat pentru o funcție în Guvern, am ales calea administrației publice centrale, la Ministerul Sănătății, unde simt că este menirea mea și unde pot face foarte multe ca profesionist. Așa că, versiunea aruncată pe piață că Marius Arcăleanu a fost rezerva mea la candidatura pentru președinția CJ este una falsă. Aceasta a fost prima opțiune pentru CJ Vaslui, iar schema candidaților în principalele orașe și la județ a fost cu mult stabilită de dinainte. La Vaslui, avem un partid echilibrat, o conducere de asemenea echilibrată, iar Marius Arcăleanu face parte din echipa care coordonează acest partid, împreună cu mine și cu alți colegi. El este un profesionist și, dacă ar fi să-l caracterizez, aș spune că prima calitate a sa este seriozitatea. Este mereu printre vasluieni și muncește foarte mult pentru ei. Sinceritatea de care dă dovadă în relația cu oamenii face diferența dintre el și ceilalți politicieni din PSD, care conduc județul de 30 de ani”, a spus ministrul Nelu Tătaru. Acesta crede că Buzatu este deja istorie și că acesta nu mai poate fi ajutat de partid să fie ales pe funcția cea mai importantă din administrația locală. „PSD la Vaslui nu mai este o nucă așa tare de spart cum era pe vremuri. Încă de anul trecut de la alegerile europarlamentare s-a dovedit că electoratul nu mai dorește la Vaslui să meargă pe mâna PSD-ului și lucrul acesta s-a văzut și în cele două tururi la Prezindențiale, că rezultatul nu a fost unul întâmplător. Vasluienii și-au dat seama că au nevoie de altceva, după 30 de ani de sărăcie, unde s-a văzut o lipsă crasă de viziune și înapoiere. Atuurile PNL-ului sunt că am ieșit la bătaie cu o echipă tânără, care are o viziune liberală și care face parte dintr-o echipă mai mare, care a trecut cu bine țara printr-o pandemie. Veți vedea proiectele noastre de viitor că se bazează pe bani europeni, iar lista de investiții este foarte mare, fiindcă Vasluiul a rămas cu mult în urma multor orașe și are nevoie de o infuzie uriașă de fonduri, care se poate face doar din fondurile europene”, a spus ministrul Tătaru. Acesta ne mai asigură că: „Voi fi mereu lângă Marius Arcăleanu, fiindcă proiectul cu care am venit la Consiliul Județean este al unei echipe, iar viziunea este una comună a PNL Vaslui. Puteam fi oricare dintre noi candidați, însă decizia a fost că cel care știe cel mai bine modul cum trebuie implementat acest program de dreapta la CJ Vaslui e Marius Arcăleanu. Și o spun cu răspundere, ca președinte al PNL Vaslui, ca un bun profesionist și vremelnic ministru al Sănătății”.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, COMANDAT DE PNL VASLUI ȘI REALIZAT DE SC VREMEA NOUĂ SRL. COD MANDATAR: 21200012.